Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
UNA EMPRESA DE LLEIDA I ALTRES QUATRE CATALANES REBEN FINANÇAMENT EUROPEU PER A PROJECTES INNOVADORS
  
185 petites i mitjanes empreses de vint-i-sis països rebran finançament de la UE en la primera fase d’implementació de l’instrument dedicat a les Pimes, en el marc del programa Horitzó 2020. Entre les empreses seleccionades n'hi ha 5 de catalanes, quatre ubicades a Barcelona i una a Lleida. Es tracta de l’empresa lleidatana AXEB BIOTHECH SL, ubicada al Parc Cientific i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Per cadascun dels projectes les empreses rebran 50.000 euros per desenvolupar estudis de viabilitat de productes nous que puguin pertorbar el mercat. A més, les empreses també poden demanar un màxim de tres dies d’assessorament gratuït.

La Comissió Europea va rebre 2.057 propostes de projectes.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA COSME: ERASMUS PER A JOVES EMPRENEDORS
  
L'objectiu d'aquesta convocatòria és ampliar i enfortir la xarxa d'organitzacions intermediàries (OI) per al període 2016–2021. Les OI seleccionaran i prestaran assistència als emprenedors que es vulguin beneficiar d’aquest programa, que consisteix en intercanvis transnacionals d’1 a 6 mesos per a persones que volen crear una empresa per aprendre d’empresaris experimentats d’altres països de la UE.

Aquesta convocatòria està oberta a agències de desenvolupament regional, cambres de comerç, centres i parcs tecnològics, associacions empresarials, entitats de suport a empreses i universitats, instituts de formació professional, etc. S’establiran entre 20 i 30 convenis, amb partenariats formats entre 5 i 10 entitats de 5 països participants al COSME.

Termini: 5 abril 2016
Més informació: EASME- Agència executiva per a les PIMES

  
  
  
CONVOCATÒRIA INICIATIVA DE VOLUNTARIS DE LA UE
  
La iniciativa Voluntaris d'ajuda de la UE reuneix voluntaris i organitzacions de diferents països en una acció conjunta, proporcionant suport pràctic en la prestació d'ajuda humanitària i contribuint a l'enfortiment de les capacitats locals i a la recuperació de les comunitats afectades per desastres.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és complir el requisit previ d’aquesta iniciativa de certificar organitzacions d'enviament de voluntaris europeus i organitzacions d'acollida en tercers països davant una posterior convocatòria dirigida al finançament de projectes.

Per tant, el resultat serà una llista d’organitzacions certificades per participar posteriorment en el programa, que tindrà una validesa de 3 anys.

Termini: 30 setembre 2020.
Més informació: convocatòria Voluntaris de la UE

  
  
  
CONVOCATÒRIA ERASMUS + PER ACTIVITATS DE JOVENTUT
  
L'Instituto de la Juventud ha publicat una resolució per a la concessió d'ajuts per a la realització d'activitats finançades per la Comissió Europea en el capítol de joventut del Programa d'acció comunitari Erasmus+. El pressupost conjunt de les accions és de 10.597.852,40€.

En concret s’han convocat les següents accions:
- Acció clau 1: Mobilitat de persones per motius d'aprenentatge
- Acció clau 2: Cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones practiques
- Acció clau 3: Suport a la reforma de les polítiques

Terminis: 2 de febrer, 26 d'abril i 4 d'octubre de 2016 (depenent de quan s’iniciï i es desenvolupi cada projecte)

Més informació: INJUVE

  
  
  
3. SOM EUROPA
SESSIONS "EUROPA A L'ABAST" ALS INSTITUTS DE LLEIDA
  
Divendres 5 de febrer es van dur a terme dues noves sessions informatives sobre la UE i oportunitats que s’ofereixen als joves adreçades a estudiants de primer de batxillerat als Instituts Joan Oró i la Mitjana de Lleida.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els alumnes d’ensenyament secundari, batxillerat i cicles formatius dels centres d’ensenyament de Lleida puguin comprendre la importància de la UE en l’actualitat i com els afecta. A més, els estudiants que es troben més a prop de l’accés al mercat de treball podran conèixer les eines de mobilitat que permeten desenvolupar pràctiques formatives i laborals internacionals.

Els centres interessats en acollir una xerrada informativa poden contactar el Europe Direct Lleida.

Més informació: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS D’ARTICLES SOBRE LA UE
  
Les institucions europees a Barcelona convoquen la novena edició del Concurs d’Articles sobre la UE. Hi poden participar estudiants de qualsevol grau universitari o joves que faci com a màxim 5 anys que hagin acabat els seus estudis. El premi és un viatge a Brussel•les i la publicació de l'article guanyador a El Punt Avui. Els participants han d'escriure un article sobre la Unió Europea en qualsevol de les dues categories proposades: opinió i informació. Poden presentar-se textos en català, castellà, anglès i francès; i en qualsevol gènere periodístic.
Els articles es poden presentar articles fins el 13 de març.
Comissió Europea

  
  
  
CONSULTA PÚBLICA SOBRE EL PLA DE MOBILITAT “EL TEU PRIMER TREBALL EURES”
  
La Comissió Europea ha obert una nova consulta pública en línia, en el marc de l'estudi sobre el pla de mobilitat el “Teu Primer Treball EURES” i les opcions per a futures mesures de la UE sobre mobilitat laboral de joves dins la UE. Aquest pla de mobilitat proporciona suport financer per a joves d'entre 18 i 30 anys que busquin treball en un altre país de la UE diferent al de la seva residència, així com a empreses interessades en la contractació de treballadors joves provinents d’altres països de la UE.

La consulta estarà oberta fins el 22 d'abril, i hi poden participar beneficiaris, organitzacions i entitats vinculades al mercat laboral i ciutadans.
Comissió Europea

  
  
  
PRÀCTIQUES AL COMITÈ DE LES REGIONS DE LA UE
  
Programa de pràctiques remunerades de 5 mesos a Brussel•les per a titulats universitaris. Cal tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un país candidat, tenir excel•lent nivell d’una de les llengües oficials de la UE i un coneixement satisfactori d’una de les llengües de treball: anglès o francès. Presentació de sol•licituds fins el 31 de març. Les pràctiques s’iniciaran al setembre de 2016.
Comitè de les Regions

  
  
  
BEQUES PER A ESTUDIS DE POSTGRAU A L'EXTERIOR
  
La Fundación Ramón Areces ha convocat 22 beques per a la realització d'estudis en universitats i centres de recerca a l'estranger durant el curs 2016/2017, sobre temes d’economia pública, història econòmica, política econòmica, economia de l'empresa, distribució comercial, economia internacional, economia de l'educació i dret de la Unió Europea. Presentació de sol•licituds fins el 22 de febrer 2016.
Fundación Areces

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA: PLA D’INVERSIONS PER A EUROPA
  
El Pla d'Inversions o 'Pla Juncker' té l'objectiu de rellançar la inversió a Europa, que ha caigut considerablement durant la crisi, per promoure el creixement i incrementar l'ocupació a la Unió Europea.

Es tracta de la primera prioritat de la Comissió Juncker i consta de tres eixos bàsics d'actuació:
- Mobilitzar 315.000 milions d'euros d'inversió en tres anys
- Donar suport a la inversió en l'economia real
- Crear un entorn propici per a la inversió

Segons les previsions de la Comissió Europea, aquest paquet de mesures podria fer créixer el PIB de la UE de 330.000 a 410.000 milions d'euros en els propers anys i crear fins a 1,3 milions de llocs de treball.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida