Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PROJECTE NEOBALLAST, AMB PARTICIPACIÓ LLEIDATANA, ESCOLLIT PER REBRE 1,59 MILIONS DE FONS EUROPEUS
  
Les empreses catalanes Sorigué, COMSA i Verdés, juntament amb una empresa belga, rebran 1,5 milions d'euros de finançament europeu per a Neoballast, un projecte que s'està desenvolupant a Catalunya i que té l'objectiu de millorar les propietats del balast ferroviari (el material que es fa servir per a les vies del tren).

El Neoballast és un producte innovador, ecològic, d’alt rendiment i de vida útil molt llarga que millora el balast ferroviari i resol els dos problemes més greus que té: el nivell de degradació i les vibracions i el soroll que produeix la circulació dels trens.

La iniciativa ha estat seleccionada per la Comissió Europea en el marc de la convocatòria “Via ràpida cap a la innovació”, del programa europeu d’investigació i innovació “Horitzó 2020”, que té com a objectiu finaçar la fabricació de productes innovadors suficientment madurs i assajats per poder ser comercialitzats en poc temps. En la tercera convocatòria d’aquest programa la Comissió concedirà 30,5 milions d’euros a quinze projectes innovadors on participen seixanta-vuit socis de setze països.

Més informació: Sorigué

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
CONVOCATÒRIA SME INSTRUMENT PER A PIMES
  
L’SME Instrument és un programa de la Comissió Europea que ofereix subvencions a fons perdut a les pimes amb projectes innovadors de gran impacte i amb un alt potencial de creixement internacional. Compta amb un pressupost de 3.000 M€ per al període 2014-2020, repartit en convocatòries periòdiques que s’obren cada 3 mesos aproximadament.

Aquest programa permet a les pimes presentar els seus propis projectes i fer-ho de manera individual, sense necessitat de formar consorci. La Comissió Europea planteja dues fases d’accés a l’SME Instrument per a totes les pimes:

FASE 1: Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 €
FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€.

Termini: hi ha diferents terminis durant el 2016 (14 abril, 3 maig, 15 juny, 7 setembre, 13 octubre, 9 novembre)
Més informació: Portal del Participant Recerca& Innovació

  
  
  
CONVOCATÒRIA EUROPA CREATIVA: ACCIONS CULTURALS PER A LA INTEGRACIÓ DE REFUGIATS
  
Europa Creativa ha obert una convocatòria específica per al finançament de projectes europeus de cooperació cultural de suport a la integració de refugiats. L’objectiu general de la convocatòria és la realització de projectes culturals i audiovisuals transectorials que facilitin als refugiats la seva integració en l’entorn europeu, millorar el coneixement cultural mutu i promoure el diàleg intercultural i interreligiós, la tolerància i el respecte a altres cultures.

Els sol•licitants (entitats jurídiques) hauran de constituir un consorci de com a mínim tres socis en almenys dos països. El pressupost total és d’1,600.000 €, amb un cofinançament del 80%.

Termini: 28 abril 2016
Més informació: Oficina Europa Creativa Catalunya

  
  
  
CONVOCATÒRIA VOLUNTARIS D’AJUDA DE LA UE PER AL DESPLEGAMENT DE VOLUNTARIS D’AJUDA HUMANITÀRIA A TERCERS PAÏSOS
  
La iniciativa Voluntaris d'ajuda de la UE reuneix voluntaris i organitzacions de diferents països en una acció conjunta, proporcionant suport pràctic en la prestació d'ajuda humanitària i contribuint a l'enfortiment de les capacitats locals i a la recuperació de les comunitats afectades per desastres.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és subvencionar projectes que prevegin el desplegament de Voluntaris d'Ajuda de la UE. Aquests hauran de contribuir a reforçar la capacitat de la Unió per oferir ajuda humanitària basada en les necessitats i dirigida a millorar la capacitat i resistència de les comunitats vulnerables i afectades per catàstrofes en tercers països.

Totes les organitzacions que participin en aquesta convocatòria i que actuïn com a organitzacions d’enviament o d’acollida hauran d’estar certificades conforme a la iniciativa Voluntaris d'Ajuda de la UE. Les organitzacions participants en el projecte presentat s’agruparan en consorcis, i cada consorci haurà d’estar format com a mínim per dues organitzacions d’enviament pertanyents a dos països diferents, i per dues organitzacions d’acollida.

Termini: 17 maig 2016
Més informació: convocatòria Iniciativa Voluntaris d'ajuda de la UE

  
  
  
3. SOM EUROPA
LA UNIVERSITAT DE LLEIDA FORMA PART D'UN PROJECTE EUROPEU PER A LA DETECCIÓ DE VÍDEOS FALSOS
  
Investigadors de la Universitat de Lleida participen en el projecte europeu In Video Veritas (InVID), que coordina el Centre de recerca i tecnologia Hellas (Grècia). Aquesta iniciativa, que s'emmarca en el programa Horitzó 2020, està finançada per la Unió Europea i compta amb un pressupost total de 3,1 milions d'euros.

L'objectiu de InVID és la creació d'una plataforma web per a detectar, autentificar i comprovar la veracitat dels vídeos que es difonen per les xarxes socials i gestionar-ne els drets de propietat intel•lectual. Els mitjans de comunicació serien els principals usuaris del projecte, que els facilitaria el procés de detecció de vídeos falsos.
A més, tres de les set empreses europees que formen part del consorci són líders en la indústria periodística: l'agència de notícies Agence France Press (AFP), l'agència austríaca Austria Presse Agentur (APA) i la radiotelevisió pública alemanya Deutsche Welle (DW).

Més informació: Universitat de Lleida

  
  
  
L’EMPRESA AXEB BIOTECH, UBICADA AL PARC CIENTÍFIC DE LLEIDA, LIDERA EL PROJECTE “PETLIFE”, FINANÇAT PER LA UNIÓ EUROPEA
  
Axeb Biotech lidera el projecte d’Introducció d’un grup de derivats de L-cisteïna com a additius nutricionals en pinsos de mascotes per reduir l’obesitat i allargar la vida animal (PetLife), que finança la Unió Europea dins del programa marc d’investigació i innovació Horitzó 2020. Aquest programa atorga entre 1 i 2,5 milions d’euros a projectes per a Pimes que demostren un alt potencial per desenvolupar productes innovadors.

Axeb Biotech és la primera empresa europea i mundial que validarà i introduirà en el mercat derivats de L-cisteïna com a additius nutricionals per a mascotes amb la finalitat de millorar la seva salut i allargar-los la vida. Axeb utilitza els derivats de L-cisteïna en productes vegetals, i la seva experiència en aquest sector ha estat clau per liderar el projecte europeu. L’empresa opera en diferents països d’Europa, l’Amèrica Llatina, el Pròxim Orient, el sud-oest asiàtic i l’Àfrica.

Més informació: Axeb Biotech

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRÀCTIQUES AL DEFENSOR DEL POBLE EUROPEU
  
Programa de pràctiques de 4 a 12 mesos per a titulats en dret, especialment per a estudiants de postgrau. Per accedir-hi cal tenir la nacionalitat d’un país de la UE i un coneixement excel•lent d’anglès.
Presentació de sol•licituds fins el 30 d’abril. L’inici de pràctiques serà al setembre.
Defensor del Poble Europeu

  
  
  
PRÀCTIQUES AL PARLAMENT EUROPEU
  
El Parlament Europeu ofereix les beques Schuman opció general, de periodisme o Premi Sàkharov per a graduats universitaris que tinguin la nacionalitat d’un país de la UE. Aquestes beques permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis, familiaritzar-se amb l'activitat de la UE, en particular, del Parlament Europeu i conèixer les tasques d'una oficina de premsa.
Enviament de sol•licituds fins el 15 de maig. Les pràctiques començaran l’1 d’octubre 2016 i tindran una durada de 5 mesos.
Parlament Europeu

  
  
  
SELECCIÓ DE PERSONAL PER TREBALLAR A FLANDES (BÈLGICA)
  
La xarxa Eures organitza els propers 13 i 14 d’abril a Madrid una Fira de Treball per a la regió belga de Flandes. Hi participaran empresaris dels sectors de l’enginyeria, TIC i salut, col•legis professionals d’aquests sectors i altres organitzacions.
Les persones interessades a participar-hi s’han d’inscriure a través del web de la Fira.
Fira Work in Flandes

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida