Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU APROVA LA DIRECTIVA SOBRE REGISTRE DE DADES DE PASSATGERS (PNR)
  
El Parlament Europeu va aprovar el 14 d’abril la nova directiva que regula l’ús de registre de dades de passatgers aeris per a la prevenció, detecció, investigació i enjudiciament de delictes terroristes i altres delictes greus. Aquesta norma obligarà les aerolínies a entregar a les autoritats nacionals les dades dels passatgers de tots els vols arribats a la UE des de tercers països i viceversa.

Els Estats membres hauran d’establir una “Unitat d’informació sobre els passatgers” encarregada de gestionar les dades recopilades per les companyies aèries. Les dades seran conservades durant cinc anys, però després d’un període inicial de sis mesos, estaran desproveïdes de tota informació que serveixi per identificar directament a la persona a la qual corresponen (com el nom, adreça, dades de contacte i de pagament)

Més informació: Parlament Europeu

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
SUBVENCIONS PER PROMOURE EL DEBAT I EL CONEIXEMENT DE LES PRIORITATS POLÍTIQUES DE LA UE
  
La Representació de la Comissió Europea a Espanya ha obert una convocatòria destinada a subvencionar projectes i iniciatives de comunicació d’universitats, think-tanks, ONGS i altres organitzacions sense ànim de lucre per promoure el coneixement i les prioritats polítiques de la UE.

Aquesta convocatòria té com a objectiu proporcionar cofinançament a projectes com ara universitats d’estiu o mòduls acadèmics, conferències, debats públics, seminaris, col•loquis i sessions d’intercanvi d’informació i bones pràctiques, amb els quals es promogui la sensibilització i s’impulsi el debat sobre les prioritats polítiques claus de la UE.

Termini: 20 de maig 2016

Més informació: Representació de la Comissió Europea a Espanya

  
  
  
2ª CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA EUROPEU D’ACCELERACIÓ DE STARTUPS “STARTUP SCALEUP”
  
És una iniciativa de la Comissió Europea amb la qual es busquen startups que estiguin desenvolupant negocis entorn a “l’Internet de les coses” (IoT) i els serveis mòbils (sensors, robots conectats a Internet, smart cities, e-health, indústria 4.0, etc.).

“Startup Scaleup” ofereix un programa acelerador de sis mesos, amb formació en internacionalització, marketing, inversors i tecnologia. Les start up podran seguir el programa des del seu lloc d’origen o bé es podran desplaçar a un dels 4 centres de l’acceleradora situats en 4 països de la UE: Dublín, Amsterdam, Cartagena i Vilnius. Les start up seleccionades participaran en almenys dos esdeveniments internacionals on es posaran en contacte amb inversors i grans corporacions del sector de l’Internet de les coses. Aquestes start up seleccionades formaran part de “Startup Europe”, el més gran ecosistema emprenedor d’Europa.

Termini: 13 de maig 2016.

Més informació: programa Startup Scaleup

  
  
  
CONSULTA PÚBLICA SOBRE EL REGISTRE DE TRANSPARÈNCIA OBLIGATORI DE LA UE
  
La Comissió Europea ha obert una consulta pública sobre el Registre de Transparència (registre dels representants d’interessos que pretenen influir sobre la tasca de les institucions de la UE), amb l’objectiu de recollir opinions sobre el règim actual d’aquest registre i sobre la seva futura evolució cap a un règim de registre obligatori de grups d’interès tant pel Parlament Europeu com pel Consell de la UE i la Comissió.

La participació a la consulta està oberta a les parts interessades, societat civil i ciutadans. S’hi pot participar fins el 24 de maig 2016.

Més informació: Consulta pública sobre el Registre de Transparència de la UE

  
  
  
3. SOM EUROPA
CONSULTA PÚBLICA SOBRE ELS CENTRES EUROPE DIRECT
  
La Comissió Europea està procedint a l'avaluació intermèdia de Centres d'informació Europe Direct durant el període 2013-2017. En el marc d'aquesta avaluació, s'ha llançat una consulta pública per a ciutadans i entitats per tal de conèixer els serveis sol•licitats, el tipus de consultes realitzades, la seva satisfacció en recórrer a aquests centres, entre altres.

Us animem a participar-hi i que valoreu la nostra feina per tal de poder seguir oferint els nostres serveis a més de millorar-los. Gràcies per la vostra col•laboració.

Es pot participar en aquesta enquesta fins el 4 de maig.

Més informació i enllaç a la consulta

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES PER A CURSOS D’ANGLÈS A IRLANDA, ESTIU 2016
  
Convocatòria de 15 beques Eurolingua 2016 per a la realització de cursos d'anglès a Irlanda de dues setmanes de durada durant el mes d'agost de 2016 en un programa d'immersió tot inclòs. Les beques estan adreçades a estudiants universitaris, de secundària, batxillerat o formació professional, que hagin nascut abans del 30 de desembre del 2001. Presentació de sol•licituds fins el 25 d’abril.
Eurolingua

  
  
  
BEQUES ARQUIA PER A LA REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES PROFESSIONALS EN ESTUDIS EUROPEUS D'ARQUITECTURA
  
La Fundació Arquia convoca la XVII edició del concurs Arquia, amb el qual concedeix 20 beques adreçades a estudiants en els últims anys de la carrera i a joves arquitectes acabats de titular, destinades a la realització de pràctiques professionals en estudis europeus d'Arquitectura (Basilea, Lisboa, Londres, Porto, París, Rotterdam) Presentació de sol•licituds fins el 2 de maig.
Fundació Arquia

  
  
  
PRÀCTIQUES AL TRIBUNAL DE JUSTÍCIA DE LA UE
  
El Tribunal de Justícia de la UE ofereix places per realitzar pràctiques remunerades, de màxim 5 mesos de durada, a la Direcció d’Investigació i Documentació, al Servei de Premsa i Informació i a la Direcció General de Traducció i Interpretació. S’adrecen a titulats universitaris en Dret, Ciències Polítiques (especialitat Dret) o intèrpret de conferències.
Enviament de sol•licituds fins el 30 d’abril. Les pràctiques començaran a l’octubre 2016.
Tribunal de Justícia de la UE

  
  
  
BEQUES D’INTERNACIONALITZACIÓ EMPRESARIAL ICEX 2018
  
ICEX Espanya convoca les beques d’internacionalització empresarial 2018 amb l’objectiu de formar joves professionals especialitzats en internacionalització empresarial. Es convoquen 285 ajuts, i el programa de beques consta de dues fases: una primera de formació a la xarxa d’oficines econòmiques i comercials de les ambaixades d’Espanya a l’estranger; i una segona fase de formació pràctica en empreses i institucions dins i fora d’Espanya i en organismes internacionals.
Per optar-hi cal tenir la nacionalitat d’un Estat membre de la UE, haver nascut a partir de l’1 de gener de 1988, tenir una titulació universitària superior i coneixements avançats d’anglès (mínim B2).
Enviament de sol•licituds fins el 15 de maig 2016.
ICEX

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ JUNCKER: UNIÓ ENERGÈTICA
LA UE INVERTEIX 5,6 MILIONS D'EUROS PER FER POSSIBLE EL PROJECTE MIDCAT D'INTERCONNEXIÓ DE GAS ENTRE LA PENÍNSULA IBÈRICA I LA RESTA D'EUROPA
  
La Unió Energètica és una de les prioritats de la Comissió Juncker i per fer-la possible cal invertir en les interconnexions pendents. La Comissió Europea va firmar el 6 d’abril dos acords de subvenció de 5,6 milions d'euros per a la realització dels estudis necessaris per iniciar les obres de construcció del gasoducte MidCat. Aquesta inversió ajudarà a augmentar l'actual capacitat d'interconnexió entre els sistemes de gas francès i espanyol i permetrà més fluixos bidireccionals de gas entre els dos països. Com a resultat, s'assegurarà la integració del mercat de la Península Ibèrica amb la resta d'Europa.

Més informació: Unió Energètica

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida