Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
CATALUNYA REBRÀ 304,7 MILIONS DEL FONS SOCIAL EUROPEU ENTRE 2014 I 2020
  
Durant el període 2014-2020 la UE destinarà un total de 304,7 milions d'euros a Catalunya per fomentar l'ocupació i la inclusió social. Aquesta xifra representa un 7% més de recursos respecte del període anterior (2007-2013). El Programa Operatiu del FSE de Catalunya pel període 2014-2020 es concentrarà en la lluita contra les elevades taxes d’atur, especialment de determinats col•lectius, la promoció de l’ocupació de qualitat i la formació professional per a l’ocupació. També dedicarà recursos al foment de la promoció de l’emprenedoria, la disminució de les bretxes de gènere en el mercat de treball, la reducció de les taxes de pobresa i la inversió en formació permanent.

El Fons Social Europeu és un programa de finançament de la UE que promou inversions en totes les regions de la UE. Pel període 2014-2020 es destinaran més de 80.000 milions d’euros en el conjunt de la UE.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
AJUTS CULTURA DE L’EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA
  
L'Euroregió Pirineus Mediterrània ha publicat una nova convocatòria de projectes conjunta, amb l’objectiu de posar en relleu la diversitat cultural dels territoris de l’Euroregió i fer-ne un espai de referència en l’àmbit de la creació artística.

La dotació financera de la present convocatòria és de 100.000 euros, a distribuir entre 6 projectes, com a màxim, de qualsevol disciplina i expressió artística en els àmbits de les arts escèniques, art contemporani, cinema, audiovisual, etc.

Són elegibles les entitats culturals professionals amb personalitat jurídica de dret privat amb seu en una de les regions membres de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus, Catalunya, i les Illes Balears), així com artistes professionals. També hi poden participar persones jurídiques de dret públic implantades en el territori euroregional (museus, biblioteques, arxius, universitats, orquestres, etc.)

Termini: 17 d'octubre 2016
Més informació: Euroregió Pirineus Mediterrània

  
  
  
CONVOCATÒRIES DEL PROGRAMA LIFE: SUBGRUPS MEDI AMBIENT I ACCIÓ PER AL CLIMA 2016
  
La Comissió Europea ha publicat les convocatòries del programa LIFE pel 2016, amb l'objectiu de donar suport a projectes de protecció del medi ambient i lluita contra els efectes del canvi climàtic.

Per al subprograma de medi ambient, aquesta convocatòria cobrirà les subvencions per a activitats de projectes "tradicionals", els projectes preparatoris, projectes integrats i projectes d'assistència tècnica. Per al subprograma d'Acció pel Clima, aquesta convocatòria cobrirà subvencions per a activitats de projectes "tradicionals", projectes integrats i projectes d'assistència tècnica.

Poden presentar-s’hi les persones jurídiques del sector públic, del sector privat i, organitzacions amb finalitats no comercials, incloses les ONGs.

Termini: setembre, diferents dates en funció de l’acció.
Més informació: programa Life

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA “EUROPA AMB ELS CIUTADANS” PER A XARXES DE CIUTATS 2016
  
El programa “Europa amb els ciutadans” té com a objectius generals contribuir a millorar la comprensió de la UE, de la seva història i de la seva diversitat per part dels ciutadans, així com fomentar la ciutadania europea i millorar les condicions per a la participació ciutadana i democràtica a nivell de la UE. En el marc del capítol 2 del programa, hi ha l’acció “Xarxes de ciutats”, que proporciona fons als municipis i associacions que treballen junts en un tema comú amb una perspectiva a llarg termini, i que desitgin desenvolupar xarxes de ciutats per fer més sostenible la seva cooperació.

La convocatòria està oberta a ciutats/municipis o els seus comitès o xarxes d'agermanament; altres nivells d'autoritats locals / regionals; federacions i associacions d'autoritats locals; i organitzacions sense ànim de lucre que representin les autoritats locals. Els projectes hauran de tenir una durada màxima de 24 mesos i hauran de participar municipis de, com a mínim 4 països, un dels quals haurà de ser un Estat membre de la UE.

Termini: 1 de setembre 2016
Més informació: programa Europa amb els ciutadans

  
  
  
3. SOM EUROPA
L'AJUNTAMENT DE LLEIDA OPTA ALS FONS EUROPEUS FEDER PER AL NOU MUSEU D’ART DE LLEIDA
  
La Paeria ha sol•licitat un ajut d’1.968.377 € dels fons FEDER per a la construcció de la nova seu del Museu d’Art Jaume Morera, en el marc de la convocatòria per presentar operacions de les entitats locals susceptibles de cofinançament del PO FEDER de Catalunya per al període 2014-2020. El projecte presentat porta per nom “Un nou portal patrimonial: el Museu d’Art de Lleida”, en el marc de l’eix prioritari 6 de la convocatòria, que fa referència a la conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural.

El pressupost per al nou Museu d’Art de Lleida, que estarà ubicat a l’edifici de l’antiga Audiència a la Rambla Ferran, és de 3.936.753,99 € (sense IVA), i l’ajut que es demana en aquesta convocatòria és el 50%, és a dir, 1.968.377 €.

L’actuació principal del projecte que es presenta és la construcció d’una nova seu pel Museu d’Art de Lleida a partir de la rehabilitació de l’edifici de l’antiga Audiència, un edifici emblemàtic catalogat, i la seva obertura al públic amb tot un seguit de serveis i programes que posin en valor el patrimoni que custodia i esdevinguin un element fonamental en l’atracció cultural i turística de la ciutat.

Més informació: web de la Paeria

  
  
  
4. DESTAQUEM
OFERTES DE TREBALL A IRLANDA
  
La xarxa Eures i l’agència de treball irlandesa del sector farmacèutic “Life Science Consultants” organitzen un procés de selecció per buscar professionals espanyols per treballar a Irlanda, principalment enginyers i altres especialistes de la indústria amb experiència en el sector farmacèutic, biotecnològic i de dispositius mèdics.
Es faran entrevistes a Madrid els dies 5 i 6 de juliol. Enviament de CV fins el 30 de juny.
SEPE

  
  
  
OFERTES DE TREBALL PER A PERSONAL D'INFERMERIA AL REGNE UNIT
  
Mitjançant el web de l'Ambaixada espanyola al Regne Unit, l'empresa Euroselección cerca personal d'infermeria per a l'hospital públic NHS a Blackpool (Regne Unit) en diferents especialitats. Cal tenir estudis d’infermeria i nivell B1 d’anglès. L’empresa ofereix contracte indefinit, dos mesos d’allotjament gratuïts i possibilitat de traslladar-se amb la família.
Es faran entrevistes de selecció per Skype o presencialment a Màlaga els dies 21 i 23 de juny.
Oferta de treball

  
  
  
BEQUES FARO PER FER PRÀCTIQUES A L’ESTRANGER
  
Programa FARO de pràctiques formatives en empreses estrangeres per a estudiants universitaris. Aquest programa permet fer pràctiques d’entre 5 i 6 mesos en empreses o entitats que tinguin la seu en països d’Europa, Estats Units i Canadà, i també en entitats i empreses espanyoles o multinacionals amb seu a Àsia i Oceania. Requisits: ser estudiant, espanyol o estranger menor de 30 anys, amb residència legal a Espanya i estar cursant estudis de Grau, Llicenciatura, Enginyeria, Enginyeria Tècnica, Arquitectura o Arquitectura Tècnica en una universitat espanyola, i haver superat un mínim del 70% dels crèdits necessaris per obtenir el títol.
Presentació de sol•licituds: convocatòria permanentment obert (fins 31 desembre 2017)
Programa FARO

  
  
  
5. PRIORITATS DEL PLA JUNCKER: MERCAT ÚNIC DIGITAL
LA UE AVANÇA CAP AL MERCAT ÚNIC DIGITAL
  
Una de les deu prioritats de la Comissió Juncker és crear un veritable Mercat Únic Digital, on tots els ciutadans i empreses europees puguin gaudir d'una manera igualitària dels productes i serveis que s'ofereixen en línia. Per aquest motiu la Comissió Europea ha presentat noves propostes per eliminar les fronteres nacionals en el mercat audiovisual online i en el comerç electrònic.

La nova proposta de Directiva de Serveis Audiovisuals aposta per protegir els espectadors d'una banda, i de l'altra promoure la creació audiovisual europea. Les noves mesures proposades contemplen millorar la protecció dels menors davant la pornografia o la violència i evitar l'ús de llenguatge que inciti a l'odi.

Així mateix, el nou paquet de mesures en matèria de comerç digital contempla tres grans actuacions: evitar el bloqueig geogràfic i altres pràctiques discriminatòries per motius de nacionalitat o residència, transparència i abaratiment de les despeses d'enviament, i millorar els mecanismes de confiança dels consumidors.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida