Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PLA D'INVERSIONS PER A EUROPA: JORNADA A BARCELONA EL 15 DE SETEMBRE
  
El Pla d’Inversions per a Europa de la Comissió Europea té com a objectiu fomentar la inversió en projectes estratègics a tota la Unió Europea i mobilitzar inversions per valor de 315 000 milions d’euros fins al 2018. Amb aquest Pla d’Inversions, la UE vol fer front al dèficit d'inversió que pateix el continent europeu.

Actualment, i arrel de la crisi econòmica i financera mundial, el nivell d’inversió a Europa se situa un 15 % per sota del nivell anterior a la crisi. Europa ha de posar remei a aquest dèficit d’inversions per recuperar-se de la crisi i donar una empenta a la seva competitivitat internacional.

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona organitza, el 15 de setembre, una Jornada adreçada a petites empreses i a representants d'administracions per donar a conèixer les oportunitats que ofereix el Pla d'Inversions per a Europa llançat per la Comissió Europea.

Més informació i inscripcions: Representació de la Comissió Europea a Barcelona

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DEL FSE: CONTRACTACIÓ EN PRÀCTIQUES DE JOVES BENEFICIARIS DEL PROGRAMA GARANTIA JUVENIL A CATALUNYA
  
El Servei d’Ocupació de Catalunya subvenciona els contractes de treball en pràctiques a jornada completa durant un període de 6 mesos realitzats per ajuntaments de Catalunya; consells comarcals de Catalunya, i les entitats sense ànim de lucre legalment constituïdes i amb centre de treball a Catalunya.

L’objectiu de la convocatòria incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil per tal de millorar la seva ocupabilitat.

La Garantia Juvenil és un programa europeu per reduir l’atur juvenil. L'objectiu és garantir que els joves menors de 30 anys puguin rebre una oferta d'ocupació, d'educació contínua o un període de pràctiques després d'acabar l'educació formal o quedar aturats

Termini: 15 de setembre 2016
Més informació: Oficina de Treball de la Generalitat

  
  
  
PREMI UNIÓ EUROPEA DEL PATRIMONI CULTURAL 2017
  
El Premi Unió Europea de Patrimoni Cultural destaca els millors èxits d'Europa en la cura del patrimoni, i reconeix els millors projectes de restauració, la investigació més destacada; els professionals i voluntaris del patrimoni més implicats; i la millor sensibilització, formació i programes educatius.

El Premi reconeix cada any fins a 30 casos de patrimoni destacats d'arreu d'Europa. 7 poden guanyar el Gran Premi, reconegut amb 10.000 euros. Les candidatures poden ser presentades pels països que participen en el programa Europa Creativa de la Comissió Europea.

Termini: 1 d’octubre 2016.
Més informació: Europa Nostra

  
  
  
AJUTS CULTURA DE L’EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA
  
L'Euroregió Pirineus Mediterrània ha publicat una nova convocatòria de projectes conjunta, amb l’objectiu de posar en relleu la diversitat cultural dels territoris de l’Euroregió i fer-ne un espai de referència en l’àmbit de la creació artística.

La dotació financera de la present convocatòria és de 100.000 euros, a distribuir entre 6 projectes, com a màxim, de qualsevol disciplina i expressió artística en els àmbits de les arts escèniques, art contemporani, cinema, audiovisual, etc.

Són elegibles les entitats culturals professionals amb personalitat jurídica de dret privat amb seu en una de les regions membres de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus, Catalunya, i les Illes Balears), així com artistes professionals. També hi poden participar persones jurídiques de dret públic implantades en el territori euroregional (museus, biblioteques, arxius, universitats, orquestres, etc.)

Termini: 17 d’octubre de 2016.
Més informació: Euroregió Pirineus Mediterrània

  
  
  
3. SOM EUROPA
PROGRAMA “EUROPA A L’ABAST” PER APROPAR LA UNIÓ EUROPEA ALS CENTRES D’ENSENYAMENT DE LLEIDA
  
L’Europe Direct Lleida de l’Ajuntament de Lleida torna a oferir aquest curs escolar el projecte “Europa a l’Abast” als centres educatius de Lleida, amb l’objectiu que els alumnes d’ensenyament secundari, batxillerat i cicles formatius dels centres d’ensenyament puguin comprendre la importància de la UE i com afecta en el nostre dia a dia, a través de sessions informatives.

Conèixer la història de la UE, les seves institucions, què significa ser europeu i les oportunitats que ofereix Europa per millorar l’aprenentatge de llengües, són elements essencials per al desenvolupament formatiu dels joves. A més, els estudiants que es troben més a prop de l’accés al mercat de treball podran conèixer les eines de mobilitat que permeten desenvolupar pràctiques formatives i laborals internacionals.

Aquestes sessions, organitzades a petició dels propis centres d’ensenyament, formen part del programa treball del centre Europe Direct de Lleida que compta amb el suport de la Comissió Europea. Per sol·licitar una sessió informativa cal adreçar-se al Europe Direct Lleida.

Més informació: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
NOU MANUAL DE PRÀCTIQUES A LES INSTITUCIONS EUROPEES I A ALTRES ACTORS INTERNACIONALS
  
La Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea ha elaborat el Manual de pràctiques a les institucions europees i a altres actors internacionals, pensat per a les persones que vulguin adquirir experiència en l’àmbit internacional. Aquest manual recull una multitud d’institucions, òrgans i agències de diferents àmbits que ofereixen estades de pràctiques, bona part enfocades als joves universitaris. Es facilita així l’accés a períodes formatius que permetin descobrir el funcionament de les institucions i, alhora, adquirir experiència professional.
Manual de pràctiques a les institucions europees

  
  
  
BEQUES ROBERT SCHUMAN DE PRÀCTIQUES AL PARLAMENT EUROPEU
  
Pràctiques laborals de 5 mesos remunerades, adreçades a titulats universitaris que permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis, familiaritzar-se amb l’activitat de la UE, en particular, del Parlament Europeu i conèixer les tasques d'una oficina de premsa. Per accedir-hi cal tenir la nacionalitat d'un estat membre de la UE o d'un país candidat; ser major d’edat; tenir bon coneixement de 2 idiomes oficials de la UE i no haver gaudit anteriorment d’unes pràctiques similars.
Presentació de sol·licituds fins el 15 d'octubre 2016.
Parlament Europeu

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A EUROPA - XARXA EURES
DINAMARCA
  
La xarxa Eures i dues empreses de selecció de personal daneses organitzen un procés de selecció per a metges/es que vulguin treballar a Dinamarca. Jornada informativa i entrevistes de selecció (en anglès) el 30 de setembre a Saragossa.
Oferta de treball

  
  
  
ALEMANYA
  
La xarxa Eures Espanya i Eures Alemanya organitzen un procés de selecció de 332 camioners/es professionals amb llicències C/CE/C1E per treballar a Alemanya.
Oferta de treball

  
  
  
REGNE UNIT
  
Ofertes de treball per a professors de secundària a diferents centres educatius del país, de les especialitats següents: ciències, matemàtiques, TIC i francès/espanyol. Entrevistes a Barcelona el 30 de setembre.
Oferta de treball

  
  
  
SUÈCIA
  
Selecció de xefs i cuiners/es per a la temporada d’hivern en estacions d’esquí de Suècia. El 27 de setembre Eures-Espanya farà un vídeo-taller per donar més informació sobre les ofertes, la presentació de candidatures i altra informació d’interès.
Oferta de treball

  
  
  
  
Trobareu més ofertes de treball i processos de selecció a Europa en aquest enllaç del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida