Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
RATIFICACIÓ DE L’ACORD CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC
  
L'acord de París contra l'escalfament global del planeta, el primer pacte mundial vinculant sobre canvi climàtic acordat fa nou mesos a París, entrarà en vigor el mes vinent un cop complerts els requisits abans del previst, després que el Parlament Europeu va donar, el dimarts 4 d’octubre, el seu vistiplau a la ratificació. L’acord es va prendre amb 610 vots a favor, 38 en contra i 31 abstencions.

La UE, els EUA, la Xina, l'Índia i altres actors globals, responsables de gran part de les emissions, es reuniran al novembre a Marràqueix en la propera ronda negociadora (COP22) per avançar en el desenvolupament de l'acord.

Més informació: Parlament Europeu

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA EUROPA CREATIVA CULTURA DE SUPORT A PROJECTES DE COOPERACIÓ EUROPEA
  
El subprograma Cultura del programa Europa Creativa té com objectiu donar suport a projectes principalment relacionats amb la mobilitat transnacional d’artistes i professionals; el desenvolupament d’audiències; la creativitat; i la creació de capacitats, que permetin la digitalització, nous models empresarials i l’educació i formació.

En aquesta convocatòria es poden presentar projectes de cooperació a menor escala o a major escala. En el primer cas, els projectes comptaran amb un cap de projecte i, com a mínim, amb dos altres socis, amb seu a tres països diferents que participin al subprograma Cultura. Els projectes de cooperació a major escala hauran de comptar amb un cap de projecte i, com a mínim, altres cinc socis, que tindran seu, com a mínim, en sis països diferents que participin al programa.

Termini: 23 novembre 2016
Més informació: Oficina Europa Creativa-Media Catalunya

  
  
  
CONVOCATÒRIA EUROPA CREATIVA MEDIA DE SUPORT ALS FESTIVALS DE CINEMA EACEA/16/2016
  
El subprograma MEDIA del programa Europa Creativa dona suport a iniciatives que presentin i promoguin la diversitat de les obres audiovisuals europees, així com a activitats per a promoure els coneixements cinematogràfics i augmentar l’interès del públic per a les obres audiovisuals europees.

Les accions elegibles d’aquesta convocatòria són festivals que ofereixin un mínim d’un 70% de programació europea o bé un mínim de 100 llargmetratges (o 400 curts) de països que pertanyin al subprograma MEDIA. D’aquests el 50% hauran de ser films no nacionals i amb un mínim de 15 països representats.

Termini: 24 de novembre de 2016, per a festivals que se celebrin des de l'1 de maig al 31 d'octubre de 2017, i 27 d'abril de 2017, per a festivals entre l'1 de novembre del 2017 al 30 d'abril del 2018.

Més informació: Oficina Europa Creativa-Media Catalunya

  
  
  
3. SOM EUROPA
L’AJUNTAMENT DE LLEIDA PARTICIPA EN EL PROJECTE EUROPEU TOY-PLUS PER PROMOURE L’APRENENTATGE INTERGENERACIONAL
  
El Servei d’Educació de l’Ajuntament de Lleida participa en la segona fase del projecte TOY (Together Old and Young 2013-14), amb l’objectiu de promoure l'aprenentatge intergeneracional i crear noves possibilitats per a la gent gran i els nens petits per aprendre junts i beneficiar-se de la companyia dels altres.

Aquest nou projecte, finançat en el marc del programa Erasmus+ de la UE, porta per títol “TOY-PLUS: Professional Learning Upscaling Skills” i és la continuació de tota la investigació i la pràctica duta a terme durant els projecte TOY i de les diferents accions que s’han portat a terme als països socis del projecte.

El socis del projecte són: la Fundació de Beth Johnson (Irlanda), l’Institut de Tecnologia de Dublín (Irlanda), el Centre d'Investigació del Desenvolupament d'Iniciatives Pedagògiques Pas a Pas - DRCPI SBS (Eslovènia), l’Azienda Speciale ReteSalute (Itàlia), Hellenic Open University (Grècia) i l’International Child Development Initiatives (Països Baixos)

Més informació: web TOY

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL BOSCH A ALEMANYA
  
La multinacional alemanya Bosch llança la segona convocatòria del seu programa de Formació Professional Dual 2017-2021 per a joves aturats a Espanya. S'ofereixen 50 vacants a noies i nois entre 18 i 24 anys, que estiguin interessats en formar-se en l'àmbit de l'electrònica industrial i la mecànica.

El programa de Bosch inclou un curs d'alemany a Espanya, a més d'unes pràctiques prèvies a la formació professional en una planta productiva de Bosch a Alemanya.

Termini de presentació fins el 14 d’octubre 2016.

BOSCH

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ JUNCKER
LA COMISSIÓ EUROPEA PROPOSA AMPLIAR EL FONS EUROPEU PER A INVERSIONS ESTRATÈGIQUES
  
En motiu del discurs del President Juncker sobre l'estat de la Unió de 2016, celebrat el passat 14 de setembre, la Comissió Europea ha exposat com pretén seguir impulsant la inversió en suport de l'ocupació i del creixement sostenible, tant a Europa com a la resta del món.

La Comissió proposa ampliar el Fons Europeu per a Inversions Estratègiques, nucli del seu Pla d'Inversions per a Europa, per tal d'augmentar la seva capacitat i reforçar els seus punts forts; i crear un nou Pla Europeu d'Inversions Exteriors (PEIE), destinat a fomentar la inversió a l'Àfrica i als països veïns de la UE, utilitzant fons públics com a garantia per atreure la inversió pública i privada per crear llocs de treball reals.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
6. OFERTES DE TREBALL A EUROPA – XARXA EURES
FRANÇA
  
Ofertes per a fisioterapeutes en balneraris per a la temporada 2017. Fins 31 d’octubre
Ofertes de treball

  
  
  
SUÈCIA
  
Selecció d’infermers/es per treballar en hospitals públics en ciutats petites i mitjanes de les regions de Västra Götaland, Kalmar, Gävleborg i Uppsala.
Oferta de treball

  
  
  
SUÈCIA
  
Selecció de xefs i cuiners/es per treballar en hotels i restaurants de Suècia. Es faran entrevistes de selecció a Tarragona (8 novembre), Barcelona (9 novembre) i a Girona (10 novembre)
Oferta de treball

  
  
  
IRLANDA
  
Selecció d’infermers/es qualificats/des i recent graduats/des per treballar a diferents centres a Irlanda.
Oferta de treball

  
  
  
  
Trobareu més ofertes de treball i processos de selecció a Europa en aquest enllaç del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida