Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU PROPOSA REGALAR UN BITLLET DE TREN INTERRAIL ALS JOVES EUROPEUS DE 18 ANYS
  
Els membres del Parlament Europeu han proposat, en la sessió plenària del PE del 4 d’octubre, a la Comissió Europea que regali un bitllet de tren per recórrer Europa, l’InterRail, als joves de la UE quan compleixin 18 anys. Amb aquesta iniciativa es pretén ajudar els joves europeus a conèixer-se i descobrir Europa i facilitar l’enteniment entre els ciutadans dels països veïns.

L’InterRail és un bitllet de tren d’un mes de durada que permet als joves recórrer Europa lliurement a través de la seva xarxa ferroviària. Segons dades de la Comissió Europea, unes 300.000 persones utilitzen els bitllets InterRail per viatjar per Europa cada any.

Més informació: Parlament Europeu

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA EUROPA CREATIVA CULTURA DE SUPORT A LES XARXES EUROPEES EACEA/39/2016
  
Aquesta convocatòria ofereix subvencions per a activitats concretes de les xarxes europees actives en l'àmbit dels sectors cultural i creatiu. Es tracta de grups estructurats de les organitzacions representatives dels sectors cultural i creatiu, l'objectiu dels quals és enfortir la capacitat dels sectors cultural i creatiu per operar de manera transnacional i internacional.

S’hi poden presentar xarxes europees de com a mínim 15 organitzacions membres (que no siguin persones físiques) establertes legalment en un mínim de 10 països diferents que participin al Programa Europa Creativa. Almenys 5 organitzacions membres hauran de tenir la seu en cinc països UE/ EFTA.

Termini: 25 de novembre de 2016

Més informació: Oficina Europa Creativa Catalunya

  
  
  
SEGONA CONVOCATÒRIA DE PROJECTES POCTEFA 2014-2020 PREVISTA PER MITJANS DE NOVEMBRE
  
La segona convocatòria de projectes del programa POCTEFA 2014-2020 de cooperació transfronterera entre Espanya-França-Andorra està previst que s’obri el 10 de novembre, en ocasió del seminari informatiu que tindrà lloc a Bordeus. A partir d’aleshores s’obrirà el període de presentació de candidatures, que s’allargarà aproximadament un mes. En aquesta segona convocatòria es programarà un mínim del 30% del FEDER del programa.

Les inscripcions a la jornada es poden realizar a través del web https://plenario2016.ctp.org abans del divendres 4 de novembre.

Més informació: programa POCTEFA

  
  
  
3. SOM EUROPA
L’AJUNTAMENT DE LLEIDA PARTICIPA EN UN PROJECTE EUROPEU ERASMUS+ PER IMPULSAR LA INCLUSIÓ DE LES FAMÍLIES MIGRADES A LLEIDA
  
L’Ajuntament de Lleida participa com a soci en el Projecte Europeu “Growing together” (Creixent Junts), conjuntament amb l’escola de Balàfia i altres dos centres de Portugal, l’Ajuntament italià de Follonica (Itàlia) i el col·legi de la mateixa localitat, impulsat per l’Ajuntament de Odemira (Portugal), coordinador del projecte. L’objectiu del projecte és impulsar la inclusió de les famílies migrades a Lleida, mitjançant accions d’educació en adults i les activitats comunitàries, tot treballant des de la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques.

L’acció clau és formar a persones migrades pel seu apoderament com a ciutadans i com a pares/mares, tot realitzant accions específiques amb el col·lectiu mitjançant la implicació i compromís de l’escola.

Més informació: Benestar Social - Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA ARGO DE PRÀCTIQUES A L’ESTRANGER
  
Programa de mobilitat promogut pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports que permet realizar pràctiques de sis mesos en empreses europees, americanes, canadenques i en empreses espanyoles o multinacionals amb seu a Àsia o Oceania per a titulats universitaris de qualsevol universitat espanyola.

Requisits: tenir una titulació universitària oficial de Llicenciat/da, Enginyer/a, Arquitecte/a, Enginyer/a tècnic/a, Arquitecte/a tènic/a, Diplomat/da, Graduat/da o Màster que hagi estat obtinguda en els últims tres anys; ser menor de 35 anys; residencia legal a Espanya; coneixements d’idioma sol·licitat per l’empresa.

El termini de sol·licitud per accedir a un ajut ARGO estarà obert fins l’1 de setembre de 2017.

Més informació: programa ARGO

  
  
  
BEQUES PER ESTUDIAR PRIMER DE BATXILLERAT ALS EUA O CANADÀ
  
Programa de beques de la Fundació Amancio Ortega que permet a estudiants de 4rt d’ESO estudiar al Canadà o als EUA un any escolar equivalent a Primer de Batxillerat del sistema educatiu espanyol. En total es convoquen 500 beques, i la beca cobreix el 100% del cost del curs escolar (inclòs el viatge, la manutenció, allotjament en familia d’acollida, etc.)

Requisits: estar estudiant actualment 4rt d’ESO en un centre educatiu a Espanya; tenir passaport espanyol; tenir una nota mitja igual o superior a 7 i nota d’anglès igual o superior a 8 a 3r d’ESO.

Enviament de sol·licituds fins el 15 de novembre 2016.

Més informació: Fundació Amancio Ortega

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
UNIÓ DE L’ENERGIA
  
La Comissió Europea ha posat en marxa un pla per crear a Europa una Unió de l’Energia, i garantir així que els ciutadans i empreses de la UE tinguin un subministre energètic segur, assequible i respectuós amb el clima. Entre les mesures que proposa la CE per arribar a aquest horitzó hi ha la moderació de la demanda d’energia o el desenvolupament d’un mercat interior efectiu i plenament integrat.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
6. OFERTES DE TREBALL A EUROPA – XARXA EURES
ALEMANYA: PROCÉS DE SELECCIÓ DE PROFESSIONALS DEL SECTOR DE TECNOLOGIES D’INFORMACIÓ (IT)
  
Procés de selecció de professionals del sector IT per treballar en diferents empreses alemanyes situades a la regió de Renània Nord-Wesfalia. Enviament de sol·licituds fins el 31 d’octubre.
Oferta de treball

  
  
  
REGNE UNIT: SELECCIÓ DE PERSONAL D’INFERMERIA
  
Ofertes de treball per a infermers/es per treballar a l’hospital Salisbury NHS Foundation Trust del Regne Unit. Enviament de sol·licituds fins el 20 de desembre.
Oferta de treball

  
  
  
  
Podeu trobar més ofertes de treball i processos de selecció a Europa en aquest enllaç del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida