Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA COMISSIÓ EUROPEA PRESENTA EL SEU PROGRAMA DE TREBALL PER AL 2017
  
La Comissió Juncker va presentar el passat 25 d’octubre el seu tercer programa de treball anual, que se centra clarament en el compliment de les deu prioritats d’aquesta institució per abordar els majors desafiaments a què s’enfronta Europa en l’actualitat.

El programa de treball per al 2017 preveu 21 iniciatives clau, així com 18 noves propostes per millorar la qualitat de la legislació vigent de la UE i garantir que les normes europees s'adeqüen a les finalitats perseguides. Les 10 prioritats en les que s'emmarquen les propostes són les següents: l'ocupació, el creixement i la inversió; el mercat únic digital; la Unió Energètica; el mercat interior; la Unió econòmica; l'acord comercial amb els Estats Units; l'àrea de Justícia i Drets Humans; la nova política sobre migració; un actor global; i una Unió de canvi democràtic.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA ERASMUS+ PER AL 2017
  
La Comissió Europea ha publicat la convocatòria general del programa Erasmus+ pel 2017, que compta amb un pressupost global de 2.157,1M€ i és oberta a la participació de qualsevol entitat pública o privada que treballi en l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l’esport.

La convocatòria conté les següents accions del programa:
1. Acció clau 1: mobilitat de persones per motius aprenentatge
2. Acció clau 2: cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones practiques
3. Acció clau 3: Suport a la reforma de les polítiques
4. Accions Jean Monnet
5. Esport

Terminis: diferents dates en funció de les accions.
Més informació: Agència Erasmus+ Espanyola

  
  
  
SEGONA CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA POCTEFA
  
El programa Interreg IV A de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) ha publicat la segona convocatòria de projectes, que pretén finançar projectes inclosos en alguns dels 5 eixos prioritaris:

1. Dinamitzar la innovació i la competitivitat
2. Promoure l’adaptació al canvi climàtic així com la prevenció i gestió de riscos
3. Promoure la protecció, la valorització i l’ús sostenible dels recursos locals,
4. Afavorir la mobilitat de béns i persones
5. Reforçar les competències i la inclusió social en els territoris.

La convocatòria consta de dues fases. La primera implica la presentació d’una candidatura simplificada, i el termini de presentació és el 13 de desembre a les 14h. La llista de projectes que passaran a la segona fase es publicarà l’abril de 2017. Els projectes seleccionats i que passin a la segona fase hauran de presentar la candidatura completa.

Termini: 13 de desembre 2016.
Més informació: programa POCTEFA

  
  
  
CONVOCATÒRIA PAC: MESURES D'INFORMACIÓ EN L'ÀMBIT DE LA POLÍTICA AGRÍCOLA COMUNA PER A 2017
  
L’objectiu de la convocatòria és finançar activitats informatives que informin sobre els beneficis de la política agrícola comuna (PAC) a tots els ciutadans, estiguin o no vinculats al sector agrari. Per al públic en general, l’objectiu és sensibilitzar a l’opinió pública sobre la importància de l’ajuda concedida per la UE a l’agricultura i al desenvolupament rural a través de la PAC. En el cas del sector agrari, l'objectiu és donar a conèixer millor la PAC entre tot el col·lectiu, posant en valor la contribució de la PAC a l'impuls del creixement econòmic de les zones rurals, en particular de les pimes.

Poden presentar-se a aquesta convocatòria les organitzacions sense ànim de lucre (privades o públiques), les autoritats públiques, les associacions europees, les universitats i institucions educatives, els centres de recerca i els mitjans de comunicació.

Termini: 15 desembre 2016
Més informació: convocatòria DOUE

  
  
  
3. SOM EUROPA
L’ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL BALÀFIA DE LLEIDA PARTICIPA AL PROJECTE ERASMUS+ “ESPACIOS CON VIDA”
  

Amb el projecte europeu Erasmus + “Espais amb vida”, que promou la importància dels espais entesos com un agent educador dins de l’escola, les mestres de l’Escola Bressol Balàfia podran formar-se per aplicar la metodologia creada per Loris Malaguzzi que es duu a terme a les escoles de Reggio Emilia (escoles italianes capdavanteres en l’educació en el respecte i el desenvolupament de les capacitats dels infants).

El projecte contempla també estades a escoles d’anglaterra i Itàlia on s’aplica la mateixa metodologia i l’aprenentatge en espais exteriors i espais globals, amb infants de 3 mesos a 7 anys.

Més informació: Escoles Bressol de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA FULLBRIGHT-SCHUMAN PER A CIUTADANS DE LA UE
  
Programa que permet fer recerca o estudis als Estats Units en el marc de les relacions UE- EUA, política europea o institucions europees, adreçat a estudiants europeus (graduats i post-graduats), acadèmics i professors universitaris que siguin ciutadans de la UE i tinguin bon nivell d’anglès. Presentació de sol·licituds fins l’1 de desembre de 2016.
Programa Fullbright-Schuman

  
  
  
BEQUES PER A CURSOS D’ESTIU D’ALEMANY A UNIVERSITATS ALEMANYES
  
Beques del DAAD (Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic) per fer cursos d’estiu d’alemany en institucions d’educació superior d’Alemanya (3-4 setmanes), adreçades a estudiants universitaris en programes de grau i màster de qualsevol disciplina que, a l’inici de la beca, hagin cursat com a mínim dos anys d’estudis superiors i tinguin bons coneixements d’alemany (B1). Convocatòria oberta fins l’1 de desembre 2016.
DAAD

  
  
  
BEQUES VULCANUS UE-JAPÓ
  
Programa de pràctiques professionals per a estudiants d’últim any de grau o postgrau d'enginyeria o ciències, que tinguin la nacionalitat d’un estat membre de la UE (o d’un país que participi al programa europeu COSME). Inclou un programa de 4 mesos de curs intensiu de japonès i 8 mesos de pràctiques en una empresa japonesa. Presentació de sol·licituds fins el 20 de gener 2017.
EU-Japan Centre for Industrial Cooperation

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
UNIÓ DE SEGURETAT: PROPOSTA DE SISTEMA EUROPEU D’INFORMACIÓ I AUTORITZACIÓ DE VIATGES
  
La Comissió Europa ha proposat aquesta setmana establir un Sistema Europeu d'Informació i Autorització de Viatges (ETIAS) per reforçar els controls de seguretat dels viatgers exempts de visat, d’acord amb l’anunci fet pel president de la Comissió en el seu discurs de l’Estat de la Unió del passat setembre. L’ETIAS demanarà informació sobre totes les persones que viatgin a la Unió Europea sense visat per tal de realitzar uns controls de migració i seguretat més avançats. Això contribuirà a una gestió més eficaç de les fronteres exteriors de la UE i millorarà la seguretat interior, facilitant al mateix temps els viatges legals a través de les fronteres de l'espai Schengen.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
6. OFERTES DE TREBALL A EUROPA- XARXA EURES
HOLANDA: APRENENTS ELECTRICS I MECÀNICS
  
Procés de selecció Eures de 30 joves d’entre 22 i 30 anys amb estudis de cicle formatiu superior en electricitat o experiència en petroquímica per especialitzar-se, combinant treball i formació a Holanda durant 2 o 3 anys. Cal tenir nacionalitat de la UE i bons coneixements d’anglès. Enviament de sol·licituds fins el 6 de desembre.

Oferta de treball

  
  
  
ALEMANYA: SELECCIÓ CAMBRERS/ES I PERSONES DE RECEPCIÓ D’HOTEL
  
Procés de selecció de cambrers/es i personal per a la recepció d’un hotel al nord-est de Baviera. Cal tenir formació de tècnic superior en gestió d’allotjaments turístics o tècnic superior en serveis de restauració amb experiència laboral i bons coneixements d’alemany. Enviament de sol·licituds fins el 28 de novembre.

Oferta de treball

  
  
  
  
Podeu consultar més ofertes de treball i processos de selecció de la xarxa Eures a altres països d'Europa en aquest enllaç del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida