Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
ENQUESTA DE LA UNIÓ EUROPEA SOBRE TRANSPORT URBÀ SOSTENIBLE
  
La Comissió Europea ha obert una consulta, a través d’un qüestionari, per recollir l’opinió dels ciutadans i d’institucions, organitzacions, entitats i empreses que treballen en l’àmbit del transport públic sobre quina és la millor manera de reduir les emissions de gasos contaminants del transport urbà. La UE vol avaluar quines són les mesures que funcionen millor de cara a elaborar un marc comú de transport urbà sostenible, que pugui servir de referència als municipis d'arreu d'Europa.

El transport urbà genera un 23% de les emissions totals de CO² del transport. Aquest percentatge segueix augmentant, tot i la legislació europea que s'ha aprovat per reduir un 20% l'emissió de gasos contaminants d'aquí a 2020. La Comissió Europea aposta per donar suport a les mesures que serveixen per promoure el transport públic, per reduir l'ús del cotxe privat i per millorar, en general, la qualitat de l'aire a les ciutats. Per això, a partir dels resultats recollits a la consulta, es facilitarà a les autoritats locals un marc de referència clar sobre política de transport sostenible.

L’enquesta estarà oberta fins el 17 de desembre. Enllaç al qüestionari

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA PROGRESS PER A LA REALITZACIÓ DE PROJECTES SOCIALS INNOVADORS (VP/2012/007)
  
La convocatòria per a projectes socials experimentals pretén millorar la qualitat i efectivitat de les polítiques socials i facilitar la seva adaptació a noves necessitats socials i reptes de la societat. Convocatòria adreçada a autoritats públiques que actuïn com a responsables polítics a nivell nacional, regional o local.

Temes prioritaris de la convocatòria: la promoció de les mesures d’activació dels joves per combatre i prevenir l’atur i l’exclusió dels joves, en particular d’aquells que troben múltiples obstacles per accedir al mercat de treball; la prestació de serveis de cura d’infants de qualitat; i la promoció de l’envelliment actiu i en bona salut.

Durada dels projectes: entre 24 i 36 mesos. La subvenció sol•licitada haurà de ser entre 700.000 euros i 1.000.000 euros. Cofinançament màxim de la UE: 80% de les despeses elegibles de l’acció.

Termini: 15 de febrer 2013.

Més informació: Comissió Europea – Ocupació, Afers Socials i Inclusió

  
  
  
SUBVENCIONS A ENTITATS ASSOCIATIVES REPRESENTATIVES DEL SECTOR AGRARI I ALIMENTARI PER A ACTIVITATS DE REPRESENTACIÓ
  
El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient convoca subvencions per a entitats associatives del sector agrari i alimentari per al foment de les següents activitats:
 • Activitats de representació davant l'Administració General de l'Estat o de participació en els seus òrgans col•legiats.
 • Activitats de representació i de participació davant la Unió Europea.
 • Realització d'activitats específiques d'especial interès per al sector agroalimentari.

  Beneficiaris: organitzacions Professionals Agràries (OPA) d'àmbit estatal, i de caràcter general i representatiu; altres entitats associatives agroalimentàries d'àmbit estatal i caràcter representatiu.

  Termini: 23 novembre 2012

  Més informació: BOE 265/13679 (3.11.2012)

 •   
    
    
  3. SOM EUROPA
  PROJECTE SMART SPACES DE LLEIDA
    
  Lleida ha estat escollida conjuntament amb 10 ciutats europees més dins la convocatòria del Programa de Suport a les Tecnologies de la Informació i Comunicació de la Comissió Europea (CIP-ICT PSP Call 5) per dur a terme el projecte Smartspaces. El projecte consisteix en implementar mesures destinades a reduir els consums energètics dels equipaments municipals gràcies a l’ús de les tecnologies de la informació (TIC) que han de permetre millores en la gestió eficient dels equips dels edificis, i de la conscienciació dels usuaris.

  El projecte va començar el mes de gener passat i tindrà una durada de 36 mesos. Hi participen 11 ciutats pilots que agrupen 550 edificis de 8 països (Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia, Espanya, Holanda, Turquia i Sèrbia). En el cas de Lleida els edificis escollits són l’edifici Sant Francesc i els pavellons esportius de Barris Nord, Cappont i Pardinyes. En aquest pla pilot hi participen l’Agència de l’Energia de Lleida i les empreses Gassó i CIMNE com a socis tecnològics.

  Més informació: Agència de l’Energia de Lleida

    
    
    
  4. DESTAQUEM
  CAMPANYA DE RECLUTAMENT PER AL QUÉBEC (CANADÀ)
    
  Journées Québec: procés de selecció per a Quebec obert a diferents sectors (enginyeria, metal•lúrgia, tecnologies de la informació i comunicació, sanitat, aeroespacial), per a cobrir més de mil llocs de treball. La inscripció de currículums s'ha de fer a través del web de "Journées Québec" fins el 25 de novembre.

  Les entrevistes amb algunes de les empreses quebequeses es faran a Barcelona el dia 29 de novembre. Enllaç al portal web per inscriure's

    
    
    
  TREBALL AL REGNE UNIT PER A PERSONES DE PARLA ESPANYOLA
    
  La pàgina web ADZUNA publica ofertes de treball per a persones de parla espanyola al Regne Unit. Enllaç a la pàgina ADZUNA

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

  Soc de Lleida