Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
ELS AGRICULTORS CATALANS REBEN ELS AJUTS DE LA POLÍTICA AGRÀRIA COMUNA PER AL 2016
  
Un total de 42.550 beneficiaris a Catalunya han rebut el mes de novembre, a través del Departament d’Agricultura de la Generalitat, les ajudes de la UE per als agricultors, per valor de 145 milions d’euros, una xifra que representa el 70% de l'import final.

La Noguera, el Segrià, el Baix Ebre, el Montsià i Osona són les comarques de Catalunya on la PAC té més incidència. La zona de Lleida és, amb diferència, la que rep un import més alt: més de 66 milions d'euros en aquesta bestreta que representa el 70% de l'import total. La segueixen les comarques de la Catalunya central amb 22 milions d'euros i les de les Terres de l'Ebre amb 21 milions.

La inversió de la PAC d'enguany és destinada als següents conceptes: pagaments bàsics, pagaments verds (greening), complements a joves i ajuts del règim de petits agricultors.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
JORNADA INFORMATIVA SOBRE ELS PROGRAMES EUROPA AMB ELS CIUTADANS I EUROPA CREATIVA-CULTURA, EL 13 DE DESEMBRE
  

El Punt Europeu de Ciutadania d’Espanya organitza, amb la col·laboració de l’Europe Direct Tarragona, una sessió informativa sobre les possibilitats de finançament per a projectes emmarcats en els programes Europa amb els Ciutadans (programa que promou la reflexió sobre la història i el futur d’Europa) i Europa Creativa- Cultura (programa europeu de suport als sectors cultural i creatiu) el dia 13 de desembre a Tarragona.

Més informació i inscripcions: programa de la jornada

  
  
  
PROGRAMA D’INNOVACIÓ PEDAGÒGICA ERASMUS + I PROJECTES DE MOBILITAT FORMATIVA I DE COOPERACIÓ EUROPEA EN ELS ENSENYAMENTS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL I DE RÈGIM ESPECIAL
  
La Generalitat de Catalunya ha creat aquest programa per promoure la mobilitat formativa i la participació en projectes de cooperació europea i internacional de l'alumnat i el professorat dels centres que imparteixen ensenyaments de formació professional i de règim especial.

Poden formar part del programa els centres educatius de Catalunya de titularitat pública o privada que imparteixen qualsevol dels ensenyaments següents: de formació professional, d'arts plàstiques i disseny, d'ensenyaments esportius, d'ensenyaments artístics superiors, d'ensenyaments professionals de música i d'ensenyaments professionals de dansa.

Més informació: Resolució ENS/2480/2016, de 27 d’octubre

  
  
  
CREACIÓ DEL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT
  
El 7 de desembre es posarà en marxa el Cos Europeu de Solidaritat. Aquest cos s’ha concebut per oferir als/les menors de 30 anys a Europa l’oportunitat de donar suport a ONGs, autoritats locals o empreses privades que s’hagin mostrat actives en la resolució de situacions de risc a la UE; en la resposta a reptes socials, com l’exclusió social, la pobresa, entre altres; o que treballen en l’acollida i integració de refugiats.

Tots/es aquells/es joves compromisos/es i amb ganes de contribuir en diferents causes socials podran apuntar-s'hi i formar –ne part tot desenvolupant tasques de voluntariat.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
EL CENTRE EUROPE DIRECT OFEREIX XERRADES SOBRE EUROPA A L’INS LA CAPARELLA I A L’INSTITUT MUNICIPAL D’OCUPACIÓ DE LLEIDA
  
El dimecres 30 de novembre el centre Europe Direct Lleida va oferir tres sessions informatives sobre la UE i oportunitats per als joves als alumnes de segon de batxillerat de l’INS la Caparrella i als alumnes del Programa de Formació i Inserció de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) de Lleida.

Aquestes sessions s’emmarquen en el projecte “Europa a l’abast” del Europe Direct Lleida, que pretén apropar la UE i les polítiques comunitàries als joves, i fer-los coneixedors de les diferents oportunitats i programes de mobilitat a Europa.

Els centres educatius interessats en aquesta iniciativa es poden adreçar al centre Europe Direct Lleida.

Més informació: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRÀCTIQUES AL COMITÈ DE LES REGIONS DE LA UE
  
Pràctiques remunerades de 5 mesos per a titulats/des universitaris/es a Brussel·les, a partir de setembre de 2017. Requisits: tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un país candidat, tenir excel·lent nivell d’una de les llengües oficials de la UE i un coneixement satisfactori d’una de les llengües de treball del Comitè (anglès o francès)
Presentació de sol·licituds fins el 31 de març 2017.
Comitè de les Regions

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PROFESSORS VISITANTS EN CENTRES EDUCATIUS DELS EUA, CANADÀ I REGNE UNIT PER AL CURS 2017-2018
  
Places per impartir ensenyaments en espanyol en programes d'ensenyament bilingüe i d'immersió lingüística en centres de primària i secundària dels EUA, Canadà i el Regne Unit. Requisits: tenir nacionalitat espanyola, nivell avançat d’anglès (B1 o B2 segons país) i titulació de Magisteri, Llicenciatura o Grau, Enginyeria Superior o Arquitectura Superior.
Termini: 13 desembre 2016.
Convocatòria

  
  
  
BEQUES "LA CAIXA" PER A ESTUDIS DE POSTGRAU A EUROPA
  
Convocatòria de 65 beques per cursar estudis de postgrau (màster o doctorat) en universitats o centres d’ensenyament superior de països de l'Espai Econòmic Europeu, excepte Espanya. Requisits: tenir nacionalitat espanyola; tenir un títol superior (de llicenciatura, grau o diplomatura universitaris, arquitecte o enginyer superior, arquitecte o enginyer tècnic) obtingut entre el gener de 2008 i el juliol de 2017; coneixements de llengua estrangera segons el país.
Termini: 2 de febrer 2017.
Obra Social La Caixa

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
PROPOSTA DE MESURES DE LA COMISSIÓ EUROPEA PER LIDERAR LA TRANSICIÓ CAP A L’ENERGIA NETA
  
La Comissió Europea ha presentat un paquet de mesures per mantenir la UE competitiva en un moment on la transició energètica cap a l'energia neta està canviant els mercats de l'energia a nivell global. La Comissió vol que la UE lideri la transició cap a l'energia neta. És per això que la UE s'ha compromès a reduir com a mínim un 40% les emissions de CO2 de cara al 2030, modernitzar la seva economia i crear creixement i nous llocs de treball.

Les propostes legislatives del paquet "Energia neta per a tots els europeus" cobreixen l'eficiència energètica, les energies renovables, el disseny del mercat d'electricitat, la seguretat del subministrament energètic i les normes per a la Unió Energètica. A més a més, les propostes de la Comissió proposa un nou camí cap a l'Ecodesign així com una estratègia per a una mobilitat connectada i automatitzada.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
6. OFERTES DE TREBALL A EUROPA: XARXA EURES I INSTITUCIONS COMUNITÀRIES
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES DE L'ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu veure les ofertes de treball i processos de selección de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar convocatòries de treball i programes de practiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida