Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PREMI SÀKHAROV DEL PARLAMENT EUROPEU A NADIA MURAD I LAMIYA AJI-BASHAR
  
Les guanyadores del Premi Sàkharov 2016 de Llibertat de Consciència del Parlament Europeu, Nadia Murad i Lamiya Aji-Bashar, supervivents yazidites de la captivitat d'Estat Islàmic a l'Iraq, van recollir el guardó el 13 de desembre al Parlament Europeu. Van escapar de l'esclavitud sexual i s'han convertit en portaveus de les dones afectades per la campanya de violència sexual del grup terrorista, així com de la perseguida minoria yazidita.

Murad, de 23 anys d'edat, i Aji-Bashar, de 18 anys, viuen ara a Alemanya i s'han dedicat activament a sensibilitzar sobre el patiment de la comunitat yazidita de l'Iraq, una minoria religiosa sotmesa a una campanya genocida per militants de l'Estat Islàmic. També lluiten per les dones afectades per la campanya de violència sexual del grup terrorista.

Més informació: Parlament Europeu

  
  
  
10.000 JOVES S’HAN APUNTAT AL NOU COS EUROPEU DE SOLIDARITAT
  
El 7 de desembre la Comissió Europea va posar en marxa el nou Cos Europeu de Solidaritat, i ja s’hi han apuntat més de 10.000 persones. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu vehicular contribucions dels joves a la societat i, alhora, oferir-los una experiència vital i professional valuosa per al seu futur, ja sigui fent un voluntariat, una beca o pràctiques en projectes de solidaritat.

De moment s'hi han inscrit 10.000 joves, dels quals 2/3 parts són dones. El nostre país es troba entre els que han aportat més registres en el còmput general.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA DRETS, IGUALTAT I CIUTADANIA PER FINANÇAR PROJECTES PILOT SOBRE L’EUROPA DE LES DIVERSITATS
  
L'objectiu de la convocatòria és finançar projectes pilots que reforcin el lema de la UE: "Unida en la diversitat", especialment en el nivell local i regional. Els projectes hauran de tenir per objecte:
- seminaris, tallers, i conferències sobre com mantenir el caràcter únic de l'Europa de les diversitats i la forma de promoure la unitat en la diversitat;
- promoure l'intercanvi de bones pràctiques en la lluita contra la discriminació.

Els destinataris són els actors locals i regionals, en particular les autoritats públiques (municipis, regions, municipis), les ONG, les organitzacions juvenils, escoles, la societat civil i les empreses. Es cofinançaran almenys quatre projectes transnacionals.

Termini: 28 febrer 2017

Més informació: Portal del Participant de la UE

  
  
  
CONVOCATÒRIA_ERASMUS+: ACCIÓ CLAU 2 - CAPACITACIÓ EN L’ÀMBIT DE LA JOVENTUT 2017
  
L’objectiu de la convocatòria és finançar activitats per fomentar la cooperació entre organitzacions actives en l’àmbit de la joventut, l’educació, la formació i altres sectors socioeconòmics amb els països socis del programa de diferents regions el món.

Aquests projectes tenen l’objectiu de reconèixer i millorar el treball juvenil, l’educació no formal i el voluntariat, i connectar-los amb el sistema educatiu i el mercat laboral. Exemples d'activitats a realitzar són: conferències, tallers i reunions; esdeveniments juvenils de gran escala; campanyes d'informació i sensibilització; eines de comunicació i mitjans de comunicació; desenvolupament de mètodes, plans d'estudis, formació i documents com el youthpass; materials oberts i flexibles d'aprenentatge, cooperació virtual, recursos educatius oberts, etc.

Termini: 8 de març de 2017 per a projectes que comencin entre l’1/07 i el 31/12.

Més informació: convocatòria EACEA

  
  
  
CONVOCATÒRIA_EU AID VOLUNTEERS: CERTIFICACIÓ D’ORGANITZACIONS D’ENVIAMENT I/O ACOLLIDA DE VOLUNTARIAT
  
L’objectiu de la convocatòria és donar suport a la implementació de la iniciativa de voluntariat d’ajuda de la UE mitjançant l’establiment d’un mecanisme de certificació d’organitzacions d’origen i d’acollida de voluntaris/àries.
Aquest mecanisme de certificació és un prerequisit per poder participar en futures convocatòries del programa. Poden presentar-s'hi organitzacions no governamentals sense ànim de lucre, organismes de dret públic, agències internacionals i la federació internacional de les organitzacions nacionals de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja.

Termini: 30 de setembre 2020

Més informació: convocatòria EACEA

  
  
  
3. SOM EUROPA
L’EMPRESA LLEITADANA BENITÓ ARNÓ E HIJOS, SA, ÉS UNA DE LES QUATRE ENTITATS I EMPRESES CATALANES QUE HAN REBUT FONS EUROPEUS PER A PROJECTES DE RECERCA MEDIAMBIENTAL
  
El projecte Slim, on participa l’empresa lleidatana, ha estat un dels quatre projectes seleccionats per la Comissió Europea en el marc de la convocatòria de subvencions de 2016 per a projectes de recerca i innovació en l’àmbit del medi ambient, l’acció per al clima, l’economia circular, l’eficiència dels recursos i les matèries primeres, convocatòria finançada a càrrec del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

El projecte, coordinat per la Universitat Politècnica de Madrid, porta per títol: “Sustainable Low Impact Mining solution for exploitation of small mineral deposits based on advanced rock blasting and environmental technologies”.

Les altres entitats seleccionades són la Fundació Eurecat, sòcia del projecte Nature4Cities, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’empresa Serveis de Suport a la Gestió, SL -que participen en el projecte Naturvation.

Més informació: Secretaria d’Afers Exteriors i de la UE, Generalitat de Catalunya

  
  
  
4. DESTAQUEM
PLACES D’AUXILIARS DE CONVERSA A L’ESTRANGER PER AL CURS 2017-2018
  
Es concedeixen 857 ajudes per a auxiliars de conversa en llengua espanyola en centres docents d’Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Canadà, EUA, Rússia, França, Irlanda, Itàlia, Malta, Noruega, Nova Zelanda, Regne Unit i Suècia. Hi poden optar Ciutadans/es espanyols/es amb titulació universitària o que estiguin cursant l’últim curs universitari durant 2016-2017. Presentació de sol·licituds fins el 21 de desembre.
Convocatòria

  
  
  
PRÀCTIQUES A LA COMISSIÓ EUROPEA
  
Pràctiques de 5 mesos per a titulats universitaris a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissió Europea. Requisits: tenir bon nivell d’anglès, francès o alemany i no haver gaudit anteriorment d’una beca de pràctiques a qualsevol institució europea per estades superiors a 6 setmanes. Presentació de sol·licituds del 4 al 31 de gener de 2017.
Comissió Europea

  
  
  
PRÀCTIQUES AL TRIBUNAL DE JUSTÍCIA DE LA UE
  
Pràctiques remunerades al Tribunal de Justícia de la UE a Luxemburg, per a titulats/des en Dret o Ciències Polítiques, de 5 mesos com a màxim de durada, amb bons coneixements de francès. Les pràctiques es desenvolupen a la Direcció d’Investigació i Documentació, al Servei de Premsa i Informació, a la Direcció General de Traducció i a la Direcció d’Interpretació (aquesta té requisits específics). Presentació de sol·licituds fins el 30 d’abril 2017.
Tribunal de Justícia de la UE

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A EUROPA I A LES INSTITUCIONS COMUNITÀRIES
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES DE L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu veure les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
PLA D’ACCIÓ EUROPEU DE DEFENSA: CAP A UN FONS EUROPEU DE DEFENSA
  
La Comissió Europea ha proposat la creació d’un fons europeu de defensa i altres mesures per donar suport a l’eficiència de la despesa dels estats membres destinada a finançar les capacitats de defensa comuna, millorar la seguretat dels ciutadans europeus i impulsar una base industrial innovadora i competitiva. També ha proposat el foment de la inversió en pimes, empreses emergents (start-ups), empreses de mitjana capitalització i altres proveïdors de la indústria de la defensa.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
L'EUROPE DIRECT LLEIDA US DESITJA MOLT BONES FESTES! FINS AL PROPER BUTLLETÍ, AL GENER DE 2017!
  

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida