Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
CONSULTA PÚBLICA SOBRE EL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT DE LA UE
  
El nou Cos Europeu de Solidaritat està destinat als joves que tinguin entre 17 i 30 anys, que podran participar en projectes de voluntariat o fer treballs i pràctiques remunerades relacionades amb programes amb immigrants, projectes d'educació, alimentació o salut, entre d'altres àrees, tant en els seus països d’origen com a l’estranger.

La Comissió Europea ha obert una consulta per a les parts interessades (joves, persones que treballen amb joves, organitzacions com ONGS i entitats i administracions publiques) i als ciutadans/es per definir les prioritats claus i la manera de desenvolupar a la pràctica el Cos Europeu de Solidaritat. La participació a la consulta estarà oberta fins el 2 d’abril.

Més informació i enllaç a la consulta: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA ERASMUS+ PER A LA INCLUSIÓ SOCIAL MITJANÇANT L’EDUCACIÓ, LA FORMACIÓ I LA JOVENTUT
  
La convocatòria pretén finançar projectes que tinguin els següents objectius:
1.Difondre o millorar bones pràctiques en matèria d’aprenentatge incloent iniciades, particularment a escala local, i
2.Desenvolupar i aplicar pràctiques i mètodes innovadors per promoure l’educació incloent o els entorns juvenils en contextos específics.
S’hi poden presentar organitzacions públiques i privades que actuïn els àmbits de l’educació, la formació i la joventut, i altres organitzacions que realitzin activitats transversals (cambres de comerç, organitzacions esportives i culturals, etc.). els projectes hauran d’estar presentats per associacions amb presència de 4 organitzacions que representin a 4 països del programa Erasmus+.

Termini: 22 maig 2017
Més informació: convocatòria DOUE

  
  
  
CONSULTA PÚBLICA SOBRE EL FUTUR DE LA PAC
  
La Comissió Europea ha començat a treballar en la nova Política Agrícola Comuna (PAC) que s'ha de posar en marxa a partir de 2020.

El primer pas ha estat la publicació d'una consulta pública que s'adreça a agricultors, ciutadans, organitzacions i altres parts interessades en la futura PAC per donar resposta als reptes socials, polítics, ambientals i econòmics actuals.

La consulta pública estarà oberta fins al 2 de maig.

Més informació i enllaç a la consulta: Comissió Europea

  
  
  
CONVOCATÒRIA EU AID VOLUNTEERS: DESPLEGAMENT DE VOLUNTARIAT A TERCERS PAÏSOS PER COOPERAR EN ACCIONS D’AJUT HUMANITARI
  
L’objectiu de la convocatòria és subvencionar projectes que prevegin el desplegament de Voluntaris d’Ajut de la UE, per tal de donar suport a les accions de la UE en ajut humanitari a tercers països, amb un focus especial a l’enfortiment de capacitats i la resiliència enfront de catàstrofes.

Els sol·licitants dels ajuts han de ser consorcis integrats per almenys 2 entitats d’enviament de voluntariat establertes a 2 països diferents de la UE i 2 entitats d’acollida de voluntariat establertes a tercers països, que hauran d’estar certificats d’acord amb la Iniciativa Voluntaris de la UE. Un cop escollits els consorcis, aquests s’encarregaran de la selecció dels voluntaris/es. Amb aquesta convocatòria es preveu el desplegament de 525 voluntaris/es novells/experimentats en comunitats de tercers països vulnerables i afectats per catàstrofes.

Termini: 6 de juny 2017
Més informació: convocatòria Comissió Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
SERVEI VOLUNTARI EUROPEU
  
El Servei Voluntari Europeu (SVE) és una iniciativa de la UE que ofereix la possibilitat a joves d’entre 17 i 30 anys de dur a terme una activitat de voluntariat en un altre país en projectes de diferents temàtiques. L'experiència pot ser d'entre dos mesos i un any i la UE cobreix les despeses de transport, allotjament, manutenció i diners de butxaca.

El departament de Joventut de l’Ajuntament de Lleida és una entitat acreditada per la UE per acollir i enviar voluntaris/es. Les persones joves interessades en aquest programa a Lleida s'han d'adreçar a La Palma-centre de recursos juvenils (C/ La Palma, 6-10. Lleida)

En el marc del projecte Palma Produccions, un grup de joves han realitzat un documental per donar a conéixer el Servei Voluntari Europeu i la seva experiència com a voluntaris/es a Lleida i en altres països.

Vídeo-documental

  
  
  
4. DESTAQUEM
ESTADES PROFESSIONALS PER A PROFESSORAT DE LLENGÜES ESTRANGERES A DIFERENTS PAÏSOS
  
Convocatòria de 100 places d’estades professionals a Alemanya, Àustria, Bèlgica, França, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Regne Unit, Irlanda i Suïssa, per a professorat de llengües estrangeres o professorat d’altres disciplines que imparteixi clases en llengua estrangera dels cossos de Mestres d’Infantil i Primària.
Inscripcions fins el 31 de març.
Convocatòria BOE

  
  
  
PRÀCTIQUES AL COMITÉ DE LES REGIONS DE LA UE
  
Pràctiques remunerades de 5 mesos per a titulats/des universitaris/es a Brussel·les, a partir de setembre de 2017. Requisits: tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un país candidat, tenir excel·lent nivell d’una de les llengües oficials de la UE i un coneixement satisfactori d’una de les llengües de treball del Comitè (anglès o francès)
Presentació de sol·licituds fins el 31 de març.
Comitè de les Regions UE

  
  
  
BEQUES AVENIR PER ESTUDIAR O FER PRÀCTIQUES A FRANÇA
  
L'Ambaixada de França i l'Institut Français convoquen, conjuntament amb empreses col·laboradores franceses i espanyoles, les beques d'excel·lència "Avenir" destinades a joves espanyols que vulguin estudiar un any o fer pràctiques en una universitat o "Gran École" a França durant el curs 2017-2018. El programa s’adreça a estudiants de nacionalitat espanyola o binacionals.
Inscripcions fins el 15 d’abril.
Institut Français

  
  
  
PROCÉS DE SELECCIÓ FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL A ALEMANYA
  
Procés de selecció adreçat a joves que tinguin interès per estudiar i treballar a Baviera (Alemanya) en el marc del programa federal de Formació Dual a Alemanya. Els requisits dels/les joves que vulguin participar en el procés de selecció són: tenir entre 18 i 30 anys d’edat; haver finalitzat ESO o equivalent; tenir nacionalitat europea; interès en viure i treballar a Alemanya.
Els àmbits formatius i professionals que s’ofereixen són: operaris/àries i tècnic/ques de la indústria mecànica i metal·lúrgica; professionals de la restauració; atenció a la dependència; operaris/àries i tècnic/ques per la construcció; instal·ladors /res de gas, aigua i calefacció; forner/a.
Està prevista una sessió informativa els dies 20 i 21 d’abril a Barcelona.
Oficina de Treball Generalitat

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A EUROPA I A LES INSTITUCIONS DE LA UE
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu veure les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
60 ANIVERSARI DELS TRACTATS DE ROMA
  
Fa 60 anys, a Roma, es van assentar les bases de la nostra Unió Europea. D'aquesta manera es va iniciar el període de pau més llarg de la història d'Europa. Els Tractats de Roma van establir el mercat comú en el qual les persones, béns, serveis i capitals poguessin circular lliurament; també es van crear les condicions per garantir la prosperitat i estabilitat dels ciutadans europeus.

El 25 de març se celebrarà, a Roma, el 60è aniversari dels Tractats de Roma amb una cimera de Caps d’Estat i de Govern on es debatrà el futur de la UE.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida