Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
MÉS DE 1700 JOVES DE LA DEMARCACIÓ DE LLEIDA HAN TROBAT FEINA GRÀCIES AL PROGRAMA DE GARANTIA JUVENIL FINANÇAT PER LA UE
  
Segons el balanç del programa tancat a finals de 2016, un total de 1.720 persones joves inscrites al programa europeu Garantia Juvenil a la demarcació de Lleida ja estan treballant i donades d’alta a la Seguretat Social. La Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Unió Europea contra l’atur juvenil que la Generalitat de Catalunya implementa, amb els programes dissenyats pel SOC, en el període 2014-2020.

Fins a l’any passat, 3.906 joves s’havien inscrit a Lleida a la Garantia Juvenil, dels quals 2.632 havien participat en alguna actuació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). A Catalunya, un total de 19.940 persones joves inscrites al programa europeu Garantia Juvenil ja estan treballant i donades d’alta a la Seguretat Social. Fins ara, 55.803 joves s’han inscrit a Catalunya a la Garantia Juvenil, dels quals 43.259 han participat en alguna actuació del SOC.

Més informació: Generalitat de Catalunya

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA PER A LA PREVENCIÓ I LLUITA CONTRA EL RACISME, LA XENOFÒBIA I ALTRES FORMES D’INTOLERÀNCIA
  
En el marc del programa de Drets, Igualtats i Ciutadania, la Comissió Europea convocarà, a partir del 31 de maig, aquesta convocatòria que pretén finançar projectes de prevenció i lluita contra l’antisemitisme, contra l’odi i la islamofòbia, contra la xenofòbia i l’odi als immigrants, i projectes que combatin altres formes d’intolerància.

La convocatòria està oberta a autoritats publiques i privades. Algunes de les activitats que es podran finançar són: aprenentatge mutu i intercanvi de bones pràctiques entre Estats membres; suport a les víctimes; activitats de capacitació, formació, conscienciació i difusió; activitats per a crear major comprensió entre comunitats.

Termini: des del 31 de maig fins el 7 de novembre de 2017.
Més informació: convocatòria de la Comissió Europea

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE SUPORT A LA CAPACITACIÓ DE PROFESSIONALS EN L’ÀMBIT DELS DRETS DELS INFANTS
  
Convocatòria de la Comissió Europea per a projectes que donin suport a la capacitació dels professionals que treballen pels drets dels infants i per a la protecció de la infància.

Els projectes poden ser nacionals o transnacionals i les activitats finançables són: aprenentatge mutu, intercanvi de bones pràctiques, cooperació, disseny i implementació de protocols, desenvolupament de mètodes de treball transferibles a altres regions o països, capacitació i formació de professionals.

Els projectes han d’incloure, com a mínim, dues organitzacions, de les quals una ha de ser una autoritat pública que actuï en col·laboració amb actors clau en aquest àmbit.

Termini: 29 de juny 2017
Més informació: convocatòria de la Comissió Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
L’AJUNTAMENT DE LLEIDA CELEBRA LA SETMANA D’EUROPA DEL 4 AL 9 DE MAIG
  
L’Ajuntament de Lleida organitza la Setmana d’Europa, amb l’objectiu de commemorar que el 9 de maig de 1950 es va proclamar la Declaració Schuman, considerada l’inici de l’actual UE. Les activitats previstes comencen el dijous 4 de maig, amb la projecció gratuïta de la pel·lícula “Toni Erdman”, premi Lux del Parlament Europeu 2016. Hi haurà dues sessions, a les 18h i les 21h a Screen Box Funatic.

El mateix dia 4, el centre Europe Direct Lleida participarà a la Fira de l’Ocupació UdL Treball adreçada a estudiants i graduats/des universitaris amb un estand informatiu sobre oportunitats de pràctiques i treball a Europa.

El dilluns 8 de maig tindrà lloc el debat - col·loqui: “El futur de la UE amb mirada al passat. 60 anys des de Roma”, a les 12h La Llotja – Palau de Congressos de Lleida.

El dimarts 9 de maig al matí se celebrarà la tradicional Gimcana “Destí Europa”, amb estudiants de primer de Batxillerat de Lleida, al Turó de la Seu Vella de Lleida. Finalitzada la Gimcana, tindrà lloc l’acte institucional de celebració del Dia d’Europa, a les 12:15h a la Sala la Canonja (Turó de la Seu Vella de Lleida)

Més informació: programa de la Setmana d'Europa 2017

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRÀCTIQUES AL PARLAMENT EUROPEU
  
Programa de pràctiques laborals de 5 mesos a la Secretaria General del Parlament Europeu per a graduats/des universitaris. Requisits: tenir la nacionalitat d'un estat membre de la UE o d'un país candidat, ser major d’edat, tenir bon coneixement de 2 idiomes oficials de la UE.
Presentació de sol·licituds fins el 15 de maig.
Parlament Europeu

  
  
  
BEQUES ARQUIA DE PRÀCTIQUES EN ESTUDIS EUROPEUS D’ARQUITECTURA
  
La Fundació Arquia convoca 20 beques adreçades a estudiants d’últims anys de carrera i a joves arquitectes recent titulats/des per a fer pràctiques professionals en estudis europeus d’arquitectura.
Presentació de sol·licituds fins el 2 de maig.
Fundació Arquia

  
  
  
BEQUES ICEX D'INTERNACIONALITZACIÓ EMPRESARIAL 2019
  
Convocatòria de 285 ajudes per a la formació de joves professionals especialitzats en internacionalització empresarial. La formació s’estructura en dues fases: la primera de formació pràctica a la Xarxa d'Oficines Econòmiques i Comercials de les Ambaixades d'Espanya a l'estranger el 2019 i la segona de formació pràctica en empreses i institucions amb activitat internacional, dins i fora d'Espanya, i en organismes internacionals.
Requisits: tenir la nacionalitat d'un estat membre de la UE; haver nascut a partir de l'1 gener 1989; titulació universitària superior de caràcter oficial; domini de la llengua espanyola; coneixement avançat d'anglès (mínim B2).
Presentació de sol·licituds fins el 17 maig 2017.
ICEX

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
CONVOCATÒRIA PER A FARMACÈUTICS A NORUEGA
  
Procés de selecció de farmacèutics de la xarxa Eures i APOTEK, la cadena de farmàcia noruega més important, per treballar a Noruega. Les persones candidates han d’estar en possessió del grau universitari o màster en farmàcia i anglès avançat, no cal experiència prèvia. L’oferta inclou un curs de llengua noruega. Entrevistes per Skype el mes de maig.
Oferta de treball

  
  
  
  
Podeu veure més ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
LA COMISSIÓ PROPOSA UN SEGUIT DE MESURES PER MILLORAR LA CONCILIACIÓ DE LA VIDA FAMILIAR I PROFESSIONAL
  
La comissió Europea ha proposat el pilar europeu dels drets socials i una sèrie de mesures legislatives i no legislatives relacionades amb la conciliació de la vida familiar i professional, la informació dels treballadors, l’accés a la protecció social i el temps de treball.

La proposta sobre la conciliació de la vida professional i la vida familiar estableix una sèrie de normes mínimes noves o més àmplies en relació a les normes de permís parental, de paternitat i per als cuidadors/es. Inclou el nou dret que els pares disposin, almenys, de 10 dies hàbils lliures en les dates entorn el naixement d’un fill. La proposta també preveu que l’actual dret a 4 mesos de permís parental pugui utilitzar-se en cas de nens de fins a 12 anys d’edat.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida