Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL BANC EUROPEU D’INVERSIONS (BEI) FINANÇARÀ L’AMPLIACIÓ DEL PORT DE BARCELONA AMB 75 M€, EN EL MARC DEL PLA D’INVERSIONS PER A EUROPA
  
El BEI ha concedit un préstec de 75 M€ per a l’ampliació de la capacitat de les zones logístiques del Port de Barcelona, que ja es troben al 97% de la seva capacitat. L’acord d’inversió tancat entre CILSA (Centro Intermodal de Logística S.A.) i el BEI pretén millorar l'eficiència i la sostenibilitat del port, creant al voltant de 4.000 nous llocs de treball directes i uns 6.000 d’indirectes en el sector de la logística i el transport.

Les obres duraran un període de dos anys i afavoriran la reducció del transport per carretera i les seves emissions, millorant així el respecte pel medi ambient de les instal·lacions, juntament amb mesures per augmentar l’eficiència energètica a partir d’un menor consum d’aigua, seleccionant materials reciclats i apostant per les energies alternatives.

Aquesta inversió s’emmarca dins del Pla Juncker i ha estat possible gràcies al suport del Fons Europeu per Inversions Estratègiques (FEIE).

Més informació: Banc Europeu d'Inversions

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA LIFE PER A PROJECTES DE MEDI AMBIENT I ACCIÓ CLIMÀTICA
  
El programa LIFE ha publicat la convocatòria de propostes 2017 per donar suport a projectes destinats a la protecció del medi ambient i la lluita contra els efectes del canvi climàtic (subprogrames Medi Ambient i Acció Climàtica)

En el subprograma Medi Ambient, almenys el 55% dels recursos pressupostaris assignats es dedicaran a donar suport a la conservació de la natura i la biodiversitat. Respecte al subprograma d’Acció Climàtica, la convocatòria abasta els projectes ‘tradicionals’; preparatoris; integrats; d'assistència tècnica; i preparatoris per al Cos Europeu de Solidaritat.

Les propostes poden ser presentades per entitats legals registrades a la UE, públiques o privades.

Termini: setembre, diferents dates.

Més informació: convocatòria programa LIFE

  
  
  
CONVOCATÒRIA PER A ORGANITZACIONS DEL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT: PROJECTES EN L’ÀMBIT MEDIAMBIENTAL
  
L’objectiu de la convocatòria és enfortir els serveis de voluntariat per a joves de tota la UE centrant les activitats en la conservació dels espais Natura 2000, protecció ambiental i restauració dels espais naturals i dels ecosistemes.

La convocatòria (la segona que es publica) s’adreça a organismes i organitzacions que vulguin acollir voluntaris. Entre els requisits de la convocatòria destaquem que el nombre mínim de voluntaris que poden dedicar-se al Cos Europeu de Solidaritat és de cent (100) i el termini d'execució pot durar fins a tres anys (36 mesos).

Termini: 25 agost 2017

Més informació: convocatòria programa LIFE

  
  
  
3. SOM EUROPA
ALUMNES DE L’INS JOAN ORÓ REFLEXIONEN SOBRE LA UNIÓ EUROPEA AMB LA XERRADA “EUROPA A L’ABAST” DE L'EUROPE DIRECT LLEIDA
  
60 joves de 3r d’ESO de l’institut Joan Oró van participar en dues xerrades informatives sobre la UE el passat 17 de maig, per conèixer el funcionament i la història de la UE i les oportunitats que ofereix als joves. Les sessions “Europa a l’abast” del Europe Direct Lleida tenen com a objectiu que els alumnes d’ensenyament secundari, batxillerat i cicles formatius dels centres d’ensenyament puguin comprendre la importància de la UE i com afecta en el dia a dia, a través de sessions informatives.

Aquest curs 2016-17 l’Europe Direct Lleida ha realitzat 10 sessions informatives entorn a la UE i oportunitats per als joves en centres educatius de Lleida, Mollerussa i Almacelles, amb 282 alumnes d’ESO i Batxillerat.

En concret, els centres on s’ha impartit aquesta activitat formativa durant el curs 2016-2017 han estat: escola El Carme de la Bordeta, escola Les Arrels de Mollerussa, institut de la Caparrella, institut La Mitjana, institut Joan Oró, Institut Canigó d’Almacelles i també alumnes de cursos de l’Institut Municipal d’Ocupació de Lleida.

Més informació: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES PER CURSAR ESTUDIS INTERNACIONALS DE POSTGRAU EN UN CENTRE SITUAT A QUALSEVOL PAÍS DEL MÓN, FORA DE L’ESTAT ESPANYOL
  
Beques del DIPLOCAT adreçades a graduats/es universitaris/àries que tinguin interès a especialitzar-se en el procés d’integració europea o sobre relacions internacionals. Requisits: haver obtingut una titulació universitària de grau d’una universitat situada a Catalunya, o d’un centre d’ensenyament superior adscrit a una universitat situada a Catalunya, en els últims cinc anys; tenir una nota mitjana mínima de 7 sobre 10 a l’expedient acadèmic; tenir coneixement oral i escrit de la llengua o llengües de treball dels estudis escollits pel candidat; tenir la nacionalitat d'un dels estats membres de la UE, de l’Espai Econòmic Europeu o dels països candidats a l’adhesió a la UE.
Presentació de sol·licituds fins el 2 de juny.
Diplocat

  
  
  
PRÀCTIQUES A L’AGÈNCIA EUROPEA DELS MEDICAMENTS
  
Pràctiques d’un màxim de 18 mesos a la seu de l’Agència Europea dels Medicaments a Londres per a graduats/des universitaris, a partir de l’octubre de 2017. Requisits: tenir la nacionalitat d’un país de la UE o de l’Espai Econòmic Europeu; bon nivell d’anglès i coneixements d’un altre idioma oficial de la UE.
Presentació de sol·licituds fins l’1 de juny.
Agència Europea dels Medicaments

  
  
  
PRÀCTIQUES AL COMITÈ DE LES REGIONS DE LA UE
  
Pràctiques de 5 mesos (febrer a juliol de 2018 ) per a titulats universitaris a la seu del Comité a Brussel.les. Requisits: tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un país candidat, tenir excel·lent nivell d’una de les llengües oficials de la UE i un coneixement satisfactori d’una de les llengües de treball: anglès o francès.
Presentació de sol·licituds fins el 30 de setembre.
Comitè de les Regions

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL I PRÀCTIQUES A EUROPA
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
MERCAT ÚNIC DIGITAL: LA COMISSIÓ DEMANA QUE S’APROVIN DE SEGUIDA LES SEVES PROPOSTES
  
La Comissió Europea ha publicat una comunicació sobre la revisió intermèdia de la seva estratègia per al mercat únic digital. En aquest document es fa balanç dels progressos assolits, s’hi demana al Parlament Europeu i al Consell que aprovin amb celeritat les propostes presentades i s’hi expliquen les actuacions previstes relacionades amb les plataformes en línia, l’economia de les dades i la ciberseguretat.

Des del mes de maig del 2015 la Comissió Europea ha presentat un total de trenta-cinc propostes legislatives i iniciatives polítiques. En la seva comunicació sobre la revisió intermèdia que presenta la Comissió assenyala tres àmbits on és necessària la intervenció de la UE: 1) el desenvolupament de tot el potencial de l’economia europea de les dades; 2) la protecció dels actius europeus i la necessitat de fer front als reptes que planteja la ciberseguretat; i 3) que les plataformes en línia siguin responsables de la implantació d’un ecosistema digital just.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida