Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
FI DEL ROAMING A LA UNIÓ EUROPEA A PARTIR DEL 15 DE JUNY
  
A partir del 15 de juny de 2017, els ciutadans de la UE que viatgen a altres estats membres de la UE no hauran de pagar més per les tarifes d'itinerància. Això vol dir que s’acaben els costos per roaming i poden trucar, enviar missatges de text i navegar pel mòbil al mateix preu des de qualsevol estat membre de la UE i també des d'Islàndia, Liechtenstein i Noruega, on s’aplicarà poc després del 15 de juny.

Fa deu anys que la Comissió Europea treballa per rebaixar el costos del roaming, des del 2007 fins avui s'havia reduït en un 90% el preu en les trucades en roaming de manera progressiva.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
L’ICF I LA COMISSIÓ EUROPEA CREEN LA LÍNIA ICF EUROCRÈDIT PER A PIMES DOTADA AMB 184 MILIONS D’EUROS
  
L’Institut Català de Finances (ICF) i la Comissió Europea van presentar el 31 de maig l’“ICF Eurocrèdit” una nova línia de finançament de 184 milions d’euros, cofinançats al 50% amb recursos de l’entitat financera pública catalana i fons europeus a través del programa FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional).

L’objectiu d’aquest nou instrument és facilitar el finançament a les petites i mitjanes empreses mitjançant préstecs amb condicions preferents, per a projectes de creixement, circulant per enfortir les activitats generals de l’empresa, nous projectes o penetració de nous mercats o desenvolupaments d’empreses ja existents.

Els destinataris d’ICF Eurocrèdit són petites i mitjanes empreses d’entre 10 i 250 treballadors, amb una facturació d’entre 2 i 50 milions d’euros o un balanç d’entre 2 i 43 milions d’euros.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE PROJECTES CULTURALS DE L’EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA
  
Aquesta convocatòria té per objectiu estimular la cooperació cultural de caire estructurant per al territori de l’Eurorregió, tot animant projectes més locals a adquirir una dimensió i una projecció europees.
Són elegibles projectes d’entitats culturals de Catalunya, Illes Balears i Occitània. Una entitat d’un altre territori pot ser membre associat del projecte. La dotació financera d'aquesta convocatòria és de 130.000 euros, a distribuir entre els diferents beneficiaris.

Els àmbits d'acció d'aquesta convocatòria són qualsevol disciplina i expressió artística en els àmbits de les arts escèniques, art contemporani, cinema, audiovisual, patrimoni material i immaterial, llengües euroregionals (català, occità, francès i castellà), música, literatura, etc.

Termini: 15 de setembre de 2017.

Més informació: Eurorregio Pirineus Mediterrània

  
  
  
CONVOCATÒRIA FEADER: FOMENT DE LA VENDA DE PROXIMITAT DE PRODUCTES AGROALIMENTARIS
  
L’objectiu de la convocatòria és concedir ajuts per a fomentar les cadenes curtes i els mercats locals en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

Aquests ajuts són convocats i adjudicats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya i estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), amb un import màxim de 120.000€ per projecte.

Tenen l’objectiu de fomentar la venda de proximitat en la cadena alimentaria, incloent la transformació i la comercialització dels productes agraris, el benestar animal i la gestió de riscos al sector agrari; i de millorar la competitivitat dels productors primaris i promoure les agrupacions de productors i interprofessionals.

Termini: 2 mesos des de l'endemà de la publicació de la Resolució en el DOGC (núm. 7377 de 25/05/2017)

Més informació: RESOLUCIÓ ARP/1119/2017, de 18 de maig

  
  
  
3. SOM EUROPA
CAMPANYA “EUROPA INVERTEIX EN TU” DE L’EUROPE DIRECT LLEIDA
  
L’Europe Direct Lleida de la Paeria ha coproduït amb Lleida TV i amb el suport de la Comissió Europea, la campanya informativa "EUROPA INVERTEIX EN TU", que contempla una sèrie de 6 audiovisuals sobre la inversió de la Unió Europea a través dels programes europeus que fomenten el creixement, la innovació i l'ocupació.La campanya recull exemples d’empreses lleidatanes que han rebut finançament europeu per a desenvolupar els seus projectes de creixement i innovació.

Els vídeos s’emeten per Lleida TV, la xarxa de Televisions Locals de Catalunya i les xarxes socials (Twitter: @EDLleida / Facebook: @EDLLEIDA /Canal YouTube de la Paeria-Ajuntament de Lleida). Setmanalment, cada dilluns fins el 17 de juliol se n’estrenarà un. Per twitter la campanya es pot seguir amb el hashtag #investEU.

El primer d’aquests vídeos mostra el projecte AGRIMAX de l’empresa INDULLEIDA S.A (programa Horitzó 2020)

Més informació: enllaç al vídeo 1 “Europa inverteix en tu”

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONVOCATÒRIA DE PLACES DE PROFESSORS EN SECCIONS BILINGÜES D'ESPANYOL A DIFERENTS PAÏSOS PER AL CURS 2017-2018
  
Es convoquen un màxim de 128 places de professors per impartir Llengua i Cultura espanyoles i altres àrees en espanyol, a les Seccions bilingües d'espanyol de Bulgària, la Xina, Eslovàquia, Hongria, Polònia, República Txeca, Romania, Rússia i Turquia.
Requisits: nacionalitat espanyola; titulació requerida en la descripció de les places; Certificat d'Aptitud Pedagògica o del títol de Màster que habilita per a l'exercici de la funció docent en L’ESO, FP i Batxillerat.
Presentació de sol·licituds fins el 20 de juny.
Convocatòria

  
  
  
CONCURS DE VÍDEOS "PARLA'NS D'EUROPA" 2017
  
Concurs organitzat pel Consell Català del Moviment Europeu en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l'oficina Europe Direct de Barcelona.
Es tracta d'explicar de forma clara, didàctica i divertida una experiència pròpia o una anècdota viscuda que permeti il·lustrar el que significa tenir i exercir la ciutadania europea, en un vídeo de màxim de 30 segons. Hi poden participar majors de 18 anys ciutadans/es d’un estat membre de la UE.
Termini de presentació fins el 30 de setembre.
Consell Català del Moviment Europeu

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL I PRÀCTIQUES A EUROPA
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
MERCAT ÚNIC DIGITAL: ACORD DELS NEGOCIADORS DE LA UE SOBRE LA INICIATIVA WIFI4UE
  
El Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea van assolir a finals de maig un acord polític sobre la iniciativa WiFi4UE i el seu finançament, que servirà per instal·lar wifi gratuït a espais públics de tot Europa, com ara places, parcs, hospitals, etc.

L’acord polític inclou el compromís de les tres institucions per destinar 120 milions d’euros a l’adquisició d’equips que permetin oferir wifi públic i gratuït a entre 6000 i 8000 municipis de tot Europa. Actualment s’està negociant aquest pressupost en el marc de la revisió del programa marc financer pluriennal. Les administracions locals podran demanar finançament un cop s’hagi pres una decisió sobre el finançament.

Concretament, les administracions públiques locals (municipis o mancomunitats de municipis) que vulguin oferir wifi en espais on encara no hi hagi cap oferta pública o privada d’aquesta mena podran, quan s’aprovi, demanar finançament per comprar i instal·lar els equipaments de connexió sense fil més avançats.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida