Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
COS EUROPEU DE SOLIDARITAT: LA COMISSIÓ EUROPEA DONA SUPORT A DOS PROJECTES DELS SERVEIS PÚBLICS D’OCUPACIÓ D’ITÀLIA I FRANÇA PER OFERIR FEINA O PRÀCTIQUES
  
La CE dóna suport a dos projectes encapçalats per l'Agència Nacional Italiana per a les Polítiques Laborals Actives (ANPAL) i el Servei Públic d'Ocupació Francès (Pôle emploi), que oferiran una feina o unes pràctiques relacionades amb la solidaritat en un altre país de la UE a un total de fins a 6.000 joves. Els dos projectes connecten organitzacions de diferents estats membres per proporcionar ofertes de feina i de pràctiques a joves d'entre 18 i 30 anys de la Unió Europea.

Els candidats seleccionats podran participar en una àmplia gamma d'activitats, com l'assistència sanitària, la integració social, la protecció del medi ambient, l'assistència als migrants i els refugiats o l'ajuda alimentària en un altre país de la UE. Els projectes es finançaran amb més de 14 milions d'euros procedents del Programa d'Ocupació i Innovació Social.

Les persones interessades en participar al Cos Europeu de Solidaritat s’hauran d’inscriure prèviament al web europa.eu/solidarity-corps.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE PROJECTES PILOTS PER CREAR UN ENTORN SALUDABLE PER PREVENIR LA RADICALITZACIÓ DELS JOVES PER MITJÀ DE L’ESPORT
  
Aquesta convocatòria té com a objectiu donar suport a projectes relacionats amb l'esport organitzats per actors locals i la societat civil que se centrin en la prevenció de la marginació i la radicalització, en particular per ajudar els joves en risc d'exclusió i radicalització a trobar una identitat i un sentit de pertinença. Els projectes haurien de tenir l'objectiu d'ensenyar habilitats essencials, com ara competències socials i comunicatives, el pensament crític i la resolució de problemes.

La convocatòria està oberta a entitats públiques o privades, com organitzacions sense ànim de lucre, autoritats públiques, organitzacions internacionals, clubs esportius, universitats, institucions educatives, centres de recerca, empreses.

La Comissió Europea espera finançar uns 15 projectes. La subvenció màxima serà de 60.000€ .

Termini: 18 d'agost 2017.

Més informació: Convocatòria EAC/S17/2017

  
  
  
ACCIONS URBANES INNOVADORES: TEMES DE LA 3ª I 4ª CONVOCATÒRIA
  
La iniciativa “Accions Urbanes Innovadores” (UIA), que dóna recursos a les zones urbanes europees per testar solucions per afrontar els reptes urbans, ha presentat els “temes” en els quals se centra la tercera i la quarta convocatòria de propostes que es llançaran respectivament a finals de 2017 i 2018.

Els temes de la convocatòria de 2017 (3a) són: adaptació al canvi climàtic; qualitat de l’aire; habitatge; ocupació i competències en l’economia local.

Els temes corresponents a la convocatòria de 2018 (4a) són: transició digital; ús sostenible de la terra; pobresa urbana; economia circular/mobilitat urbana.

Més informació: Accions Urbanes Innovadores

  
  
  
3. SOM EUROPA
CAMPANYA “EUROPA INVERTEIX EN TU” DE L’EUROPE DIRECT LLEIDA
  
L’Europe Direct Lleida de la Paeria ha coproduït amb Lleida TV i amb el suport de la Comissió Europea, la campanya informativa "EUROPA INVERTEIX EN TU", que comprèn 6 audiovisuals sobre la inversió de la Unió Europea a través dels programes europeus que fomenten el creixement, la innovació i l'ocupació.

La campanya recull informació de projectes finançats per la UE desenvolupats per empreses i entitats lleidatanes per a desenvolupar els seus propis projectes de creixement i innovació, com Indulleida, Mosaics Llibres, Cambra de Comerç de Lleida, Axeb Biotech, Benito Arnó i User Feed Back Program.

Els vídeos s’han emès, des del 12 de juny, per Lleida TV i la xarxa de Televisions Locals de Catalunya i s’han difós a les xarxes socials (Twitter: @EDLleida / Facebook: @EDLLEIDA /Canal YouTube de la Paeria-Ajuntament de Lleida). Per twitter la campanya es pot seguir amb el hashtag #investEU.

Més informació: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA ARGO DE PRÀCTIQUES FORMATIVES EN EMPRESES D’EUROPA, EUA, CANADÀ, ÀSIA I OCEANÍA
  
Programa d’ajuts a titulats/des universitaris/es per realitzar pràctiques formatives en empreses o entitats d’àmbit internacional per millorar la seva qualificació professional, millorar el nivell d’idiomes estrangers i facilitar la internacionalització i inserció laboral posterior.
Requisits: ser menor de 35 anys, amb residència legal a Espanya; haver obtingut una titulació universitària en una universitat espanyola en els darrers 3 anys (titulació de grau , Enginyer, Arquitecte, Enginyer Tècnic, Diplomat, Graduat o Màster universitari), i demostrar coneixements de l’idioma de treball sol·licitat per l’empresa.
Termini: 7 d'agost 2017
Programa ARGO

  
  
  
PRÀCTIQUES AL COMITÈ DE LES REGIONS DE LA UE
  
Pràctiques de 5 mesos (febrer a juliol de 2018 ) per a titulats universitaris a la seu del Comité a Brussel.les. Requisits: tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un país candidat, tenir excel·lent nivell d’una de les llengües oficials de la UE i un coneixement satisfactori d’una de les llengües de treball: anglès o francès.
Presentació de sol·licituds fins el 30 de setembre.
Comitè de les Regions

  
  
  
SELECCIÓ DE PERSONAL PER TREBALLAR A BADEN-WÜRTTENBERG (ALEMANYA)
  
Selecció de professionals qualificats dels sectors de la mecànica, la mecatrònica i els automatismes; l’electricitat i l’electrònica; la informàtica; la construcció i climatització; l’hostaleria i restauració; i el sanitari: interessats a treballar en aquesta regió d‘Alemanya.

Es tracta d’un programa de foment de la mobilitat laboral entre els governs de Catalunya i de BadenWürttemberg implementats pels serveis públics d'ocupació EURES de Catalunya (Servei Públic d'Ocupació de Catalunya) i Baden-Württemberg (Zentrale Auslands und Fachvermittlung), que valoraran els perfils.

Els candidats podran optar a la subvenció de l'aprenentatge d'alemany, en cursos intensius, al Goethe Institut de Barcelona, amb l'objectiu d'incorporar-se en un lloc de treball a la regió alemanya un cop assolit el nivell B2 de la llengua.
Servei d'Ocupació de Catalunya

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL I PRÀCTIQUES A EUROPA
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA UNIÓ EUROPEA
PARTICIPA AL DEBAT SOBRE EL FUTUR D’EUROPA!
  
La Comissió Europea va presentar l'1 de març el Llibre Blanc sobre el Futur d’Europa, que exposa possibles vies per al futur d'Europa davant del gran nombre de reptes que afronta, des de la globalització o l'impacte de les noves tecnologies a la societat i l'ocupació als problemes de seguretat i l'auge dels populismes.

El Llibre Blanc exposa cinc escenaris possibles cap a on la Unió podria evolucionar. La Comissió Europea vol conèixer l’opinió dels ciutadans sobre aquest Llibre Blanc i ha habilitat un qüestionari per recollir comentaris i opinions.

Més informació: enllaç al qüestionari

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida