Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL CONSELL EUROPEU DE RECERCA CONCEDEIX 605 MILIONS D’EUROS A DESTACATS INVESTIGADORS DE TOTA EUROPA, 10 D’ELLS A CATALUNYA
  
El Consell Europeu de Recerca (ERC, sigles en anglès) va anunciar ahir la concessió dels seus projectes ERC Starting Grants (subvencions d'inici de carrera) a 406 joves investigadors/es a tot Europa, 22 d’ells a institucions de l’Estat espanyol, i d’aquests, 10 a Catalunya. El finançament, de fins a 1,5 milions d’euros per subvenció (per un període màxim de 5 anys), permetrà als/les investigadors/es crear els seus propis equips d’investigació i desenvolupar idees innovadores.

Les institucions i centres de recerca catalans que acolliran investigadors/es becats pel Consell Europeu de Recerca seran l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, el Centre de Recerca Genòmica, la UAB, la UPF, la UPC, la UB, l’IRB de Barcelona i l’Institut de Ciències Fotòniques.

Les subvencions de l’ERC es concedeixen a investigadors de qualsevol nacionalitat, amb seu a Europa, o que desitgin traslladar-se a Europa. La recerca finançada comprèn totes les disciplines: ciències físiques i enginyeria, ciències de la vida i ciències socials i humanitats.

Més informació: Consell Europeu de Recerca

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
PREMIS EUROPA NOSTRA AL PATRIMONI CULTURAL
  
Aquests premis tenen l’objectiu de reconèixer i fomentar les millors pràctiques en la conservació del patrimoni cultural tangible i intangible, estimular l’intercanvi de coneixements del patrimoni cultural europeu, així com fomentar iniciatives similars mitjançant els bons exemples. Aquest 2018 els Premis prestaran especial atenció a aquells projectes que promoguin els objectius clau de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Fins a 30 projectes i iniciatives rellevants seran premiades a tota Europa. Fins a 7 d’aquestes iniciatives podran obtenir, a més, un Gran Premi, valorat en 10.000€. I una d’elles obtindrà el Premi del Públic mitjançant una votació online a través de la pàgina web d’Europa Nostra.

Termini: 1 d’octubre de 2017.
Més informació: Europa Nostra

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2017 PER AL COFINANÇAMENT D'ESDEVENIMENTS RELACIONATS AMB EL PARLAMENT EUROPEU
  
La Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu ha obert una nova convocatòria de subvencions per al cofinançament d'esdeveniments dirigits a promoure i ampliar el coneixement d'aquesta institució, i difondre el seu treball en els diferents àmbits que interessen als ciutadans de la UE.

Els esdeveniments inclouen les activitats, que respectin la pluralitat política de la institució, com ara seminaris, conferències, debats, fòrums de discussió, exposicions, concursos, activitats esportives o culturals, que tinguin com a objectiu oferir plataformes de comunicació als ciutadans. A la convocatòria podran presentar-s’hi organitzacions sense ànim de lucre, o persones jurídiques registrades durant almenys dos anys, amb seu en un dels Estats membres de la Unió Europea.

Termini: 15 de setembre 2017
Més informació: Parlament Europeu

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER A MESURES D'INFORMACIÓ EN L'ÀMBIT DE LA POLÍTICA DE COHESIÓ DE LA UE
  
L’objectiu principal de la convocatòria és donar suport a l'elaboració i difusió d'informació i continguts relacionats amb la política de cohesió de la UE.

Els candidats admissibles hauran de ser una entitat jurídica establerta i registrada en un Estat membre de la UE, i poden ser, per exemple:
- Els mitjans de comunicació o les agències de notícies (televisió, ràdio, premsa escrita, mitjans en línia o combinacions de diferents mitjans)
- Les organitzacions sense ànim de lucre
- Les universitats i institucions d'educació
- Els centres de recerca i grups de reflexió
- Les autoritats públiques (nacionals, regionals o locals) que no siguin autoritats de gestió.

Termini: 16 d’octubre 2016
Més informació: Comissió Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
JOVES LLEIDATANS FAN VOLUNTARIATS EN PAÏSOS EUROPEUS PER AJUDAR EN PROJECTES SOLIDARIS
  
Diversos joves lleidatans participen en accions solidàries en altres països a través de projectes de voluntariat, gràcies al programa ERASMUS+ SERVEI VOLUNTARI EUROPEU (SVE) de la Unió Europea, que dóna suport a un ampli ventall d’activitats en matèria d’ensenyament, formació professional, polítiques de joventut i pràctica de l’esport. L’Ajuntament de Lleida està acreditat per la Comissió Europea com a organització d’enviament, acollida i coordinació de voluntaris/es europeus, a través del Departament de Joventut, que realitza la gestió directa del programa.

Des que es gestiona aquest projecte per part de Joventut, l’Ajuntament ha acollit 18 joves de diferents nacionalitats, que han donat suport a diversos projectes municipals. Els 7 joves lleidatans que iniciaran ara els seus voluntariats aniran Dinamarca, República Txeca, Grècia, Alemanya i Letònia.
Els i les joves interessats en el programa europeu SVE poden demanar informació al Departament de Joventut, a Palma-Centre de Recursos Juvenils (c/La Palma, 6-10 - Telèfon: 973 700 666 -www.paeria.cat/joventut - sve@paeria.cat)

Més informació: Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES DE L’AGÈNCIA CATALANA DE TURISME 2018
  
Programa de beques de suport a les accions promocionals i a la comercialització de productes turístics, adreçades a titulats/des universitaris mitjançant la realització de pràctiques als centres de promoció turística de Catalunya a l'estranger, concretament a Madrid, Frankfurt, París, Londres, Brussel·les, Nova York i Milà
Presentació de sol·licituds fins el 15 de setembre de 2017.

Agència Catalana de Turisme

  
  
  
BEQUES DE PRÀCTIQUES “ROBERT SCHUMAN” AL PARLAMENT EUROPEU
  
Beques adreçades a titulats/des universitaris al Parlament Europeu, que permeten familiaritzar-se amb l’activitat del Parlament Europeu i conèixer les tasques d’una oficina de premsa. Les pràctiques, que s’iniciaran l’1 de març i durant 5 mesos, es poden realitzar en alguna de les tres seus del PE (Estrasburg, Brussel·les o Luxemburg), o en qualsevol de les altres 36 ciutats on el PE disposa d’una oficina d’informació, com Barcelona.
Presentació de sol·licituds fins el 15 d’octubre.
Parlament Europeu

  
  
  
CONCURS DE VÍDEOS "PARLA'NS D'EUROPA" 2017
  
Concurs organitzat pel Consell Català del Moviment Europeu en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l'oficina Europe Direct de Barcelona.
Es tracta d'explicar de forma clara, didàctica i divertida una experiència pròpia o una anècdota viscuda que permeti il·lustrar el que significa tenir i exercir la ciutadania europea, en un vídeo de màxim de 30 segons. Hi poden participar majors de 18 anys ciutadans/es d’un estat membre de la UE.
Termini de presentació fins el 30 de setembre.
Consell Català del Moviment Europeu

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL I PRÀCTIQUES A EUROPA
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
PLA D'INVERSIONS PER A EUROPA: EL BEI FINANÇARÀ LA CONSTRUCCIÓ DE 2.198 HABITATGES DE LLOGUER SOCIAL A BARCELONA
  
El Banc Europeu d'Inversions (BEI) concedirà un préstec de 125 milions d'euros al Patronat Municipal de l'Habitatge de Barcelona, entitat pública dependent de l'Ajuntament de la ciutat, amb l'objectiu de construir 2.198 habitatges destinats al lloguer públic per a persones de recursos limitats. L'acord compta amb el suport del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE), el principal pilar del Pla d'Inversions per a Europa de la Comissió Europea.

El préstec del BEI permetrà finançar fins al 50% del cost total d'aquest projecte per desenvolupar 23 noves promocions d'habitatges en 8 districtes de Barcelona (Eixample, Nou Barris, Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Sant Martí, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i Horta-Guinardó). Tots els immobles es destinaran a facilitar el lloguer públic per a demandants d'habitatge públic amb ingressos mitjans o baixos i, dels nous immobles, 585 es reservaran per a persones majors de 65 anys i amb recursos limitats.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida