Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA COMISSIÓ EUROPEA SELECCIONA L’AJUNTAMENT DE LLEIDA PER ACOLLIR EL CENTRE EUROPE DIRECT PER AL PERÍODE 2018-2020
  
L’Ajuntament de Lleida ha estat una de les 36 entitats seleccionades per la Comissió Europea per acollir un punt d’informació europeu, d’entre 66 presentades. Estarà dotat de fins a 31.350 euros anuals al llarg dels propers 3 anys (2018-2020).

L’Ajuntament, que realitza novament aquesta tasca a través del centre d’informació Europe Direct, ho fa des del 2009, es consolida com un dels punts informatius que desenvoluparan aquest servei a Catalunya. Per a l’any 2018, el centre Europe Direct Lleida desenvoluparà una sèrie d’actuacions d’informació, formació, pedagògiques i de difusió que es caracteritzaran per una major presència en els mitjans de comunicació.

Més informació: Ajuntament de Lleida

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
PRIMERA CONVOCATÒRIA DE LA INICIATIVA WiFi4EU PREVISTA PER AL FEBRER DE 2018
  
La iniciativa Wifi4EU té per objectiu que ens locals ofereixin connectivitat Wi-Fi gratuïta i d’alta qualitat per als ciutadans i visitants en espais públics com ara parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de tota Europa.

La primera convocatòria es publicarà el mes de febrer de 2018. La Comissió Europea (CE) hi destinarà ajuts per un import de 120M € durant el període 2017-2019, per a ajuntaments d’arreu d’Europa. El finançament s’atorgarà per ordre d’arribada de les sol·licituds.

El 25 de gener està prevista una jornada informativa d’aquesta convocatòria a la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital (Hospitalet de Llobregat)

Més informació: Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

  
  
  
CONVOCATÒRIA EUROPA CREATIVA PER A DONAR SUPORT ALS PROJECTES EUROPEUS EL 2018
  
Els objectius d’aquesta convocatòria del subprograma Cultura són: enfortir la capacitat de promoure la circulació transnacional de béns culturals i obres creatives, contribuir a l’ampliació d’audiències amb especial atenció als infants, joves, persones amb discapacitat i grups poc representats i en tercer lloc contribuir a la innovació i la creativitat del sector cultural.

Els candidats (operadors culturals actius) podran optar a les següents categories:

1.- Projectes de cooperació a menor escala: comptaran amb un cap de projecte i, com a mínim, amb dos altres socis, que tindran seu, almenys, a tres països diferents.

2.- Projectes de cooperació a major escala: comptaran amb un cap de projecte i, com a mínim, altres cinc socis, que tindran seu, almenys, en sis països diferents.

Termini: 18 de gener 2018
Més informació: Europa Creativa Desk-Media Catalunya

  
  
  
CONCURS FOTOGRÀFIC "EUROPA, PATRIMONI DE TOTS"
  
Les Institucions Europees a Espanya han convocat aquest concurs amb motiu de la celebració el 2018 de l' Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Aquesta iniciativa pretén implicar els ciutadans europeus, residents a Espanya, en els objectius de l'Any europeu: l'intercanvi i la valoració del patrimoni cultural d'Europa com a recurs compartit, conscienciar sobre la importància de la nostra història i els nostres valors comuns, reforçar el sentiment de pertinença a un espai comú, sensibilitzar sobre la nostra història i fomentar el diàleg intercultural.

Hi haurà tres premis de 700, 400 i 300 euros, en material fotogràfic.

Termini: 19 de febrer 2018
Més informació: Comissió Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
L’AULA MUNICIPAL DE TEATRE DE LLEIDA OFERIRÀ ALS SEUS ALUMNES PRÀCTIQUES SUBVENCIONADES ARREU D’EUROPA
  
L’Aula Municipal de Teatre de Lleida oferirà als seus alumnes la possibilitat de realitzar pràctiques subvencionades pel projecte europeu Erasmus Plus, després que el centre lleidatà hagi signat la Carta d’Erasmus d’Educació Superior 2014-2020 per al Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques en Actuació Teatral.

La Carta Erasmus d’Educació Superior suposa una garantia de qualitat com a centre formador, dins del marc europeu d’educació, i és un requisit necessari, perquè els alumnes del cicle formatiu de grau superior en tècniques d’actuació teatral realitzin pràctiques en el marc de la Unió Europea.

Més informació: Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA TLN MOBILICAT DE PRÀCTIQUES PROFESSIONALS PER A JOVES A EUROPA
  
Programa que permet a joves d'entre 18 i 29 anys que no treballen ni estudien fer pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la UE en un període de 2 a 5 mesos, en el marc del Fons Social Europeu i el programa Garantia Juvenil.
A la província de Lleida aquest programa està gestionat per Enfoc, l’àrea de serveis formatius de l’Associació Alba. Les pràctiques es poden realitzar a Itàlia o Alemanya, durant 14 setmanes entre l’abril i el juliol de 2018.
Presentació de sol·licituds fins el 31 de gener de 2018.
Enfoc Serveis Educatius

  
  
  
PRÀCTIQUES A LA COMISSIÓ EUROPEA
  
Pràctiques de 5 mesos per a titulats universitaris a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissió Europea a Brussel·les.
Requisits: tenir bon nivell d’anglès, francès o alemany i un títol universitari de com a mínim tres anys.
Presentació de sol·licituds fins el 31 de gener de 2017.
Comissió Europea

  
  
  
BEQUES "LA CAIXA" PER A ESTUDIS DE POSTGRAU A EUROPA
  
Convocatòria de 65 beques per cursar estudis de postgrau (màster o doctorat) en universitats o centres d’ensenyament superior de països de l'Espai Econòmic Europeu, excepte Espanya.
Requisits: tenir nacionalitat espanyola; tenir un títol superior (de llicenciatura, grau o diplomatura universitaris, arquitecte o enginyer superior, arquitecte o enginyer tècnic) obtingut entre el gener de 2009 i el juliol de 2018; coneixements de llengua estrangera segons el país.
Presentació de sol·licituds fins l'1 de febrer de 2018.
Obra Social La Caixa

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
MERCAT ÚNIC DIGITAL: ACORD SOBRE NOVES NORMES QUE PERMETIN ALS EUROPEUS VIATJAR I GAUDIR DELS SERVEIS DE CONTINGUTS EN LÍNIA A TRAVÉS D’EUROPA
  
A partir d’abril de 2018 els europeus podran utilitzar plenament els seus abonaments a serveis en línia de pel·lícules, esports, llibres electrònics, jocs de vídeo o música (com Netflix, Spotify, MyTF1) quan viatgin per la UE, gràcies a l'acord assolit per les institucions europees.

Es tracta del primer acord relacionat amb la modernització de la normativa sobre drets d'autor de la UE proposada per la Comissió en l'Estratègia per al Mercat Únic Digital.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida