Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
2018: ANY EUROPEU DEL PATRIMONI CULTURAL
  
La UE ha designat el 2018 com a Any Europeu del Patrimoni Cultural. El seu objectiu és animar els ciutadans a descobrir i comprometre’s amb el patrimoni cultural europeu i a reforçar el sentiment de pertinença a un espai europeu comú. El lema de l'any és: "El nostre patrimoni: on el passat es troba amb el futur".

El patrimoni cultural influeix en la nostra identitat i la nostra vida quotidiana. Forma part dels pobles i ciutats, els paisatges naturals i els jaciments arqueològics d'Europa. No només es troba en la literatura, l'art i els objectes, sinó també en els oficis apresos dels nostres avantpassats, les històries que expliquem als nostres fills, el menjar del que gaudim en companyia i les pel·lícules que veiem i en què ens reconeixem.

L'any es traduirà en una sèrie d'iniciatives i esdeveniments a tot Europa amb l'objectiu que els ciutadans s'acostin al seu patrimoni cultural.

Més informació: web de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
PROGRAMA EUROPEU “COS EUROPEU DE SOLIDARITAT”: AJUTS ECONÒMICS DE MOBILITAT LABORAL
  
El Cos Europeu de Solidaritat permet que joves d’entre 18 i 30 anys treballin com a voluntaris o col·laborin en projectes que beneficiïn a les comunitats i ciutadans d’Europa. Hi ha dues vessants: la voluntària i l’ocupacional. Els joves contractats a través de la vessant ocupacional poden optar a ajudes econòmiques de mobilitat laboral, gestionades per la Xarxa Eures.

Els requisits per optar-hi són: tenir entre 18 i 30 anys; ser nacional i resident en un país de la UE; obtenir una feina que tingui una dimensió solidària, localitzat en un país de la UE diferent dels seu país de residència, entre 2 i 12 mesos.

Més informació: Eures Espanya

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS DEL PARLAMENT EUROPEU PER AL COFINANÇAMENT DE PROJECTES TELEVISIUS, RADIOFÒNICS I MITJANS ONLINE
  
El Parlament Europeu ha publicat la convocatòria de partenariat i de subvencions per al cofinançament d’activitats de comunicació que tinguin l’objectiu de promoure i fomentar una millor comprensió de la identitat, rol i naturalesa política del Parlament Europeu, adreçada a mitjans de comunicació audiovisuals (TV, ràdio i/o mitjans online)

Els mitjans de comunicació que estiguin interessats en presentar un projecte hauran de sol·licitar prèviament un acord de partenariat amb el Parlament Europeu, abans del 28 de febrer de 2018. Un cop arribat a l’acord de partenariat, es podran presentar projectes entre el 15 de febrer i el 31 de març de 2018. Els projectes acceptats podran rebre un cofinançament de fins al 60%.

Termini: 28 de febrer 2018

Més informació: Parlament Europeu

  
  
  
CONVOCATÒRIA_ERASMUS+: SOL·LICITUD DE L’ACREDITACIÓ PER A PARTICIPAR EN EL PROJECTE ERASMUS+ PER A LES INSTITUCIONS D’EDUCACIÓ SUPERIOR
  
Aquesta convocatòria obre el període per a sol·licitar l’acreditació com a Institució d’Educació Superior (HEI). El procediment s’insereix en la Carta Erasmus d’Educació Superior (ECHE), que és el marc general de qualitat per a les activitats de cooperació europea i internacional a través del qual les institucions d’educació superior poden participar en el programa Erasmus+.

Les institucions que obtinguin l’acreditació podran participar tant en les activitats de mobilitat com en les de cooperació per a la innovació i bones pràctiques d’aquest programa. L’acreditació, un cop obtinguda, és vàlida fins a l’acabament del programa Erasmus+, el curs acadèmic 2020-2021.

Termini: 22 de març 2018

Més informació: Agència Executiva d’Educació, Audiovisual i Cultura

  
  
  
3. SOM EUROPA
UNA EMPRESA LLEIDATANA ENTRE LES 8 BENEFICIÀRIES A CATALUNYA I LES ILLES BALEARS D’AJUDES DEL PROGRAMA EUROPEU HORIZON 2020 PER A COMERCIALITZAR ELS SEUS PRODUCTES INNOVADORS
  
Just Global, ubicada al Parc Científic de Lleida, ha estat una de les vuit empreses seleccionades per la Comissió Europea per rebre finançament durant el desplegament de la fase 2 de l’instrument dedicat específicament a les pimes del programa europeu de recerca Horitzó 2020.

Aquesta empresa de Lleida ha desenvolupat un producte per a la regulació del creixement de les fruites i verdures menys perjudicial per a la salut i el medi ambient que el que s'utilitza actualment, i rebrà una contribució de la UE de 1.508.488,63 €.

Les empreses beneficiàries (que en total han rebut al voltant de 6.252.000 euros) podran finançar activitats relacionades amb la innovació, des d’estudis de viabilitat dels productes fins a la seva comercialització.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRÀCTIQUES REMUNERADES A LES OFICINES EXTERIORS D’ACCIÓ
  
Programa de pràctiques de 9 mesos en una de les 40 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de la Generalitat de Catalunya.
Requisits: estar inscrit com a demandant d’ocupació a les oficines del SOC, tenir entre 18 i 25 anys (o entre 18 i 29 anys en el supòsit que la persona jove estigui inscrita en el Fitxer Nacional del Sistema de Garantia Juvenil), tenir un grau universitari oficial o un grau superior de formació professional relacionat amb l'objectiu de la pràctica; tenir nivell d’anglès B2.
Incorporació prevista al maig de 2018.
ACCIÓ

  
  
  
PRÀCTIQUES REMUNERADES AL CONSELL DE LA UNIÓ EUROPEA
  
Pràctiques de 5 mesos per a recent titulats universitaris a la Secretaria General del Consell de la UE.
Requisits: tenir la nacionalitat d'un estat membre de la UE o d'un país candidat, acreditar bon coneixements de francès o anglès i no haver gaudit anteriorment de cap pràctica remunerada superior a 2 mesos a qualsevol institució de la UE.
Presentació de sol·licituds fins el 15 de març. Inici de les pràctiques d’1 de setembre de 2018.
Consell de la UE

  
  
  
PROCÉS DE SELECCIÓ DE PROFESORAT DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA PER AL REGNE UNIT
  
L’Agència UTEACH (Training&Placement Specialists) selecciona, prepara i incorpora professors/es espanyols/es al sistema escola anglès. Actualment selecciona professorat de secundària de les especialitats de Matemàtiques, ciències, TIC i mestres de primària per a centres anglesos. Requisits per a professorat de secundària: disposar de la qualificació de Llicenciatura, Diplomatura o Grau més el CAP o Màster de professorat, per obtenir el “QTS” (Qualified Teacher Status) britànic; nivell d’anglès mínim B2. Requisits per a professorat de Primària: Grau en Educació infantil o Primària, per obtenir el “QTS”; nivell d’anglès mínim C2.
Enviament de sol·licituds fins 28 febrer 2018.
Oferta de treball

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar més ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIOSITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
LA COMISSIÓ EUROPEA PRESENTA UNA PROPOSTA PER MILLORAR L'ACCÉS I LA QUALITAT DE L'AIGUA POTABLE
  
L’1 de febrer la Comissió Europea va presentar una revisió de la legislació europea que millorarà la qualitat de l’aigua potable i el seu accés, i oferirà també major informació als ciutadans. Aquesta proposta legislativa és conseqüència de la primera iniciativa ciutadana europea que assoleix els seus objectius i es converteix en proposta.
La iniciativa per al dret a l’aigua va reunir 1,6 milions de signatures per donar suport a la millora de l’accés a l’aigua potable i segura per a tots els europeus.

A més, la proposta de la Comissió enfortirà els consumidors vetllant perquè els distribuïdors d’aigua els ofereixin informació més clara en relació al consum, l’anàlisi de despeses i el preu per litre, de manera que sigui possible realitzar una comparació amb el preu de l’aigua embotellada. La seva implementació contribuirà, a més, als objectius mediambientals de reduir l’ús innecessari de plàstic i de limitar la petjada de carboni de la UE.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida