Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LLEIDA, MODEL DE CIUTAT CULTURAL I CREATIVA PER LA COMISSIÓ EUROPEA
  
Lleida és un dels 168 municipis europeus que han estat escollits com a Ciutat Cultural i Creativa, dins d’un nou programa que impulsa la Comissió Europea. El “Monitor de les Ciutats Culturals i Creatives”, que es va posar en marxa el passat juliol, posa en relleu l’èxit de les ciutats europees seleccionades en el camp de la Cultura i la Creativitat i vol esdevenir una eina per a l’aprenentatge mutu, per difondre les accions d’aquests municipis i crear xarxa entre ells.

L’avaluació del programa “Monitor de les Ciutats Culturals i Creatives” destaca que Lleida és seu, com a mínim, de dos festivals culturals internacionals. Barcelona i Lleida són les úniques ciutats catalanes seleccionades en la primera edició d’aquest programa.

El “Monitor de les Ciutats Culturals i Creatives” ofereix dades comparables sobre com actuen les ciutats europees en el camp de la cultura i la creativitat, i subratlla com els seus resultats contribueixen al desenvolupament social, al creixement econòmic i a la creació d’ocupació.

Més informació: Ajuntament de Lleida

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONCURS EUROSCOLA DEL PARLAMENT EUROPEU
  
L’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Espanya ha convocat la XXIV edició del Concurs Euroscola, centrat en la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018. En aquest concurs, que es desenvolupa a través del web d’Euroscola, hi poden participar tots els centres escolars d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), Batxillerat o Cicles de Formació Professional de Grau Mitjà situats a Espanya.

Per participar cal formar un equip de màxim 10 alumnes, d’entre 15 i 18 anys, liderats per un docent i gravar un vídeo de màxim 1 minut 30 segons que tracti alguna de les temàtiques de l’Any Europeu.

El premi és la participació al programa Euroscola del Parlament Europeu amb seu a Estrasburg, i una ajuda econòmica per sufragar part del viatge. Es preveuen 15 premis, cadascun d’una comunitat autònoma diferent.

Termini: 12 d’abril 2018

Més informació: web Euroscola

  
  
  
CONSULTA PÚBLICA SOBRE FONS DE LA UE EN L’ÀMBIT DELS VALORS I LA MOBILITAT
  
La Comissió Europea presentarà el 2018 propostes globals per a la propera generació de programes financers per als pressupostos plurianuals posteriors a 2020 i a obert consultes publiques (enquestes) per obtenir l’opinió de totes les parts interessades sobre com aprofitar al màxim cada euro del pressupost de la UE.

En aquesta consulta es convida a participar a tota la ciutadania, organitzacions i parts interessades o involucrades en temes relacionats amb la mobilitat per motius d’aprenentatge; l’educació i la formació; el voluntariat; l’ajuda humanitària i solidaritat; el treball amb joves; la mobilitat laboral; la cultura, els mitjans de comunicació i l’art; la ciutadania i els valors; l’espai de justícia, la cooperació judicial i els drets; i la protecció dels consumidors.

Termini de participació: 8 de març de 2018

Més informació: Comissió Europea - consulta pública

  
  
  
3. SOM EUROPA
BEQUES AMB FONS EUROPEUS PER INCORPORAR INVESTIGADORS A LA UNIVERSITAT DE LLEIDA A TRAVÉS DEL CAMPUS IBERUS
  
La Universitat de Lleida (UdL) podrà incorporar deu doctorands dels àmbits de l'agroalimentació, la nutrició i les tecnologies per a la salut gràcies a un nou programa del Campus Iberus d'Excel·lència Internacional, dotat amb 2.825.280 euros per la Unió Europea. Servirà per atreure un total de 36 joves investigadors a les universitats del Consorci (Lleida, Saragossa, Pública de Navarra i La Rioja), on desenvoluparan les seves tesis durant tres anys.

El programa del Campus Iberus (Iberus Talent: International Doctoral Programme for Talen Attraction to the Campus of International Excellence of the Ebre Valley) és un dels cinc projectes COFUND aprovats per la CE dins del programa Horitzó 2020 (convocatòria 2017).

Més informació: Universitat de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES FULBRIGHT D'AMPLIACIÓ D'ESTUDIS DE POSTGRAU EN UNIVERSITATS DELS ESTATS UNITS
  
Es convoquen 25 beques per cursar estudis de postgrau en universitats dels EUA en qualsevol disciplina, destinades a titulats/des superiors que estiguin interessats en programes de Masters, PhD. o, excepcionalment, en projectes d'investigació predoctoral. Requisits: tenir nacionalitat espanyola; disposar d’un títol superior obtingut entre gener de 2012 i juny de 2018; tenir excel·lent coneixement de l'idioma anglès parlat i escrit.
Presentació de sol·licituds fins 15 de març de 2018
Programa Fullbright

  
  
  
PRÀCTIQUES AL COMITÈ DE LES REGIONS DE LA UE
  
Pràctiques remunerades de 5 mesos al Comitè de les Regions a Brussel·les per a titulats/des universitaris/es. Cal tenir tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un país candidat, tenir excel·lent nivell d’una de les llengües oficials de la UE i un coneixement satisfactori d’una de les llengües de treball: anglès o francès.
Presentació de sol·licituds fins el 31 de març.
Comitè de les Regions

  
  
  
PRÀCTIQUES AL DEFENSOR DEL POBLE EUROPEU
  
Pràctiques de 4 mesos (renovables) a Brussel·les o Estrasburg per a graduats/des universitaris. Cal tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un estat candidat; tenir un coneixement excel·lent d’anglès; disposar d’estudis en Ciències Polítiques, Estudis Europeus, Relacions Internacionals, Administració Pública Europea, Recursos Humans, Dret, Auditoria i Economia.
Presentació de sol·licituds fins el 31 de març.
Defensor del Poble Europeu

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
MARC FINANCER PLURIANUAL DE LA UE: DEBAT SOBRE LES PRIORITATS POLÍTIQUES
  
La Comissió Europea ha exposat opcions per a un pressupost de la UE nou, modern i a llarg termini, per tal de complir de manera eficient amb les prioritats dels ciutadans europeus després de 2020. La Comissió contribueix al debat facilitant els elements fàctics necessaris en relació al pressupost de la UE, els seus avantatges, assoliments i valor afegit; en segon lloc, amb l’elaboració d’escenaris que il·lustrin l’impacte financer de les decisions que es prenguin; finalment, mostra les conseqüències que tindria l’aprovació tardana del nou pressupost de la UE (per a estudiants, investigadors, projectes d’infraestructures, etc.)

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida