Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
NOU PROGRAMA HORITZÓ 2020 PER A LA INVESTIGACIÓ I RECERCA A LA UE
  
Horitzó 2020 reunirà per primera vegada en un únic programa tot el finançament de les activitats d’investigació i innovació de la UE: englobarà el 7è PM, el Programa Marc per a la Innovació i Competitivitat (CIP) i l’Institut Europeu per a la Innovació i la Tecnologia. Així mateix, reduirà els tràmits administratius gràcies a la simplificació de les normes i procediments pe tal d’atreure a més investigadors destacats i a una gamma més àmplia d’empreses innovadores.

Horitzó 2020 és un pilar fonamental de la Unió per la Innovació, una iniciativa emblemàtica de l’estratègia Europa 2020 dirigida a millorar la competitivitat mundial d’Europa. Centrarà els seus fons en tres objectius fonamentals. D’una banda, donarà suport a la posició de la UE com a líder mundial en matèria de ciència amb un pressupost específic de 24.578 milions d’euros. En segon lloc, destinarà un pressupost de 17.938 milions d’euros a la innovació, que inclouran una inversió de 13.700 milions d’euros en tecnologies crucials, així com un major accés al capital i suport a les PIMEs. Finalment, es destinaran 31.748 milions d’euros a abordar els reptes socials (clima, medi ambient, energia, salut, entre altres)

Es preveu que el programa s’adopti abans de finals de 2013, després del debat del Parlament Europeu i el Consell sobre la proposta de la Comissió Europea.

Més informació: pàgina del programa Horizon 2020

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
PROGRAMA MARC DE COMPETITIVITAT I INNOVACIÓ ICT PSP
  
Programa de suport a les polítiques de tecnologies de la informació (TIC) i la comunicació en l’àmbit del programa marc de Competitivitat i Innovació (CIP) que té com objectiu principal estimular la innovació i la competitivitat a través d’una major comprensió i utilització de les TIC per part de la ciutadania, els governs i les empreses. Les àrees de treball del programa són TICS per a la salut, envelliment actiu i la inclusió social; biblioteques digitals; TICS per a la millora dels serveis públics; TICS per a l’eficiència energètica i la mobilitat sostenible; web multilingüe i evolució d’internet.

Actualment hi ha oberta la convocatòria “ICT call 10. Challenge 5” (FP7-ICT-2013-10): TIC per la salut, envelliment actiu, inclusió i governança. L’objectiu serà el desenvolupament de solucions que empoderin els individus per millorar i gestionar la seva vida personal com a ciutadans, persones grans, pacients, consumidors, treballadors públics o treballadors.

Termini: fins 15 gener 2013.

Més informació: pàgina del 7è Programa Marc

  
  
  
CONVOCATÒRIES DEL PROGRAMA APRENENTATGE PERMANENT
  
El Programa Aprenentatge Permanent pretén estimular l'intercanvi, la cooperació i la mobilitat entre els sistemes d'educació i formació dintre de la UE, de manera que es converteixin en una referència de qualitat mundial. S'aplica a tots els tipus i nivells d'educació i formació professional.

S’han publicat al DOGC (30-11-2012) diferents accions del Programa Aprenentatge Permanent per al 2013. Algunes són descentralitzades, gestionades pel Departament d’Ensenyament i altres gestionades per l’Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus (OAPEE). Algunes de les accions que s’han publicat són:

Comenius i Grundtvig: Formació en pràctiques. Data: primer torn, 16 de gener de 2013; segon torn, 30 d’abril de 2013, i tercer torn, 17 de setembre de 2013. Associacions. Data: 21 de febrer de 2013. Ajudanties Comenius (pràctiques per a professors). Data: 31 de gener de 2013. Comenius Regio. Data: 21 de febrer de 2013.

Grundtvig: Seminaris. Data: 21 de febrer de 2013. Ajudanties, Projectes de voluntariat de persones adultes. Data: 28 de març de 2013.

Leonardo da Vinci: Mobilitat (Certificat de mobilitat Leonardo da Vinci inclòs). Data: 1 de febrer de 2013. Associacions. Data: 21 de febrer de 2013.

Erasmus: Programes Intensius, Mobilitat d’estudiants per a estudis i períodes de pràctiques (inclòs el certificat de pràctiques d’un consorci Erasmus) i mobilitat de personal (docència i formació del personal). Data: 8 de març de 2013.

Més informació: convocatòria DOGC 30-11-2012

  
  
  
3. SOM EUROPA
CÀTEDRA I CENTRE D’EXCEL•LÈNCIA JEAN MONNET DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA
  
La Càtedra Jean Monnet "Dret i Relacions Exteriors de la Unió Europea” de la Universitat de Lleida ha estat reconeguda el 2012 com a Centre d’Excel•lència “Jean Monnet” per part de la Comissió Europea. El projecte està dirigit pel Dr. Antoni Blanc, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Lleida, que compta amb un comitè acadèmic on participen també professors de les universitats de València i Saragossa.

La concessió del Centre d’Excel•lència reconeix el treball realitzat durant molts anys en favor de la construcció i els valors de la integració europea (la Càtedra Jean Monnet es va concedir el 2008). Aquest centre d’excel•lència té com a objectiu convertir-se en un instrument aglutinador dels temes europeus amb seu a la Universitat de Lleida, obert també a la ciutat i a la província de Lleida.

Més informació: Centre d’excel•lència Jean Monnet de la Universitat de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA DE PRÀCTIQUES VULCANUS UE AL JAPÓ
  
Programa de pràctiques industrials per a estudiants de la UE. Obert a estudiants universitaris a partir del 3r any o de postgrau d’enginyeria o ciències (informàtica, enginyeria, química, biotecnologia, física, telecomunicacions, etc.) inscrits en una universitat europea. El programa inclou un seminari d’una setmana al Japó, un curs intensiu de japonès de 4 mesos i pràctiques en una empresa japonesa durant 8 mesos. Enviament de candidatures fins el 20 gener 2013.
Enllaç al programa Vulcanus al Japó

  
  
  
OFERTES DE TREBALL A DISNEYLAND PARIS
  
Entrevistes de treball a Madrid durant el desembre 2012 i el març 2013 per contractar treballadors per a restaurants, neteja, atraccions i hotels. S’ofereix allotjament al parc i cobertura de les despeses de desplaçament. Cal ser major de 18 anys, tenir bon nivell d’anglès i francès i experiència laboral.
Inscripcions al web de Disneyland Paris

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida