Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
ELS CIUTADANS EUROPEUS PODRAN GAUDIR DELS CONTINGUTS DE PLATAFORMES DIGITALS QUAN VIATGIN PER LA UE
  
Des de l’1 d'abril, els ciutadans europeus poden accedir sense cost addicional als continguts online adquirits al seu propi país quan viatgin a qualsevol altre estat de la UE, per exemple Netflix, Amazon Prime, Spotify. Després de l'eliminació de les tarifes de roaming, el juny del 2017, aquest és un altre gran pas cap a la construcció d'un autèntic Mercat únic digital.

L'objectiu del nou Reglament és garantir que els europeus que hagin contractat en el seu estat membre abonaments a pel·lícules, programes esportius, música, llibres electrònics o jocs en línia puguin accedir-hi també quan viatgin o es desplacin per tot el territori de la UE sense que això els suposi cap càrrec addicional.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
PROPERA CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA INTERREG POCTEFA
  
La previsió de la publicació de la tercera convocatòria és a principis de l’any 2019 i estarà oberta a tots els eixos del programa:
Eix 1: Dinamitzar la innovació i la competitivitat
Eix 2: Promoure l'adaptació al canvi climàtic i la prevenció i gestió de riscos
Eix 3: Promoure la protecció, la valorització, l'ús sostenible dels recursos locals
Eix 4: Afavorir la mobilitat de béns i de persones
Eix 5: Reforçar les competències i la inclusió als territoris

El pressupost per aquesta tercera convocatòria del programa de cooperació transfronterera POCTEFA serà de 35.800.000,00 d’euros.

Més informació: Generalitat de Catalunya – Fons europeus a Catalunya

  
  
  
NOVA VERSIÓ EN LÍNIA DEL PROGRAMA ERASMUS+
  
El programa Erasmus+ ha afegit una versió en línia a les seves accions de mobilitat, amb la finalitat de connectar a més estudiants i joves de països europeus i dels països veïns del sud de la UE.

La Comissió Europea ha posat en marxa aquesta iniciativa per fomentar el diàleg intercultural i millorar les competències de, com a mínim, 25.000 joves a través d’instruments d’aprenentatge digital al llarg dels propers dos anys. Aquesta versió online connectarà a joves, animadors juvenils, estudiants i acadèmics de països europeus i dels països veïns del sud a través de debats amb un moderador, grups de projectes transnacionals, cursos en línia oberts i formació en el camp de la defensa dels interessos col·lectius.

El projecte abasta els 33 països d’Erasmus+ i els països de la riba sud de la Mediterrània: Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Líbia, Marroc, Palestina, Síria i Tunísia.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
ANUNCIADES LES PRIORITATS DE LA 4ª CONVOCATÒRIA DE LES ACCIONS URBANES INNOVADORES
  
La comissió Europea ha anunciat els 4 temes de la 4ª convocatòria Accions Urbanes Innovadores (UIA) que es publicarà l’octubre de 2018. Els temes seleccionats per la quarta convocatòria seran:

- Transició digital
- Ús sostenible del sòl i solucions basades en la naturalesa
- Seguretat urbana
- Pobresa urbana

Al programa UIA només es poden presentar les autoritats locals (municipis) amb un mínim de 50.000 habitants, així com les associacions d’autoritats locals (àrees metropolitanes etc.) que superin conjuntament els 50.000 habitants. El document de condicions de la quarta convocatòria de propostes es preveu que es publiqui a l'abril.

Més informació: Accions Urbanes Innovadores

  
  
  
3. SOM EUROPA
10ª CONVOCATÒRIA DEL PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA, EDICIÓ 2018
  
L’Ajuntament de Lleida convoca la desena edició del Premi Internacional Ciutat de Lleida, que té com a objectiu premiar a persones físiques o jurídiques que hagin promogut la visibilització, coneixement o ressò internacional de la ciutat de Lleida i el seu territori més proper, i també als/les lleidatans/es que hagin destacat per la seva trajectòria personal o professional en l’àmbit internacional, més enllà de les nostres fronteres. Poden ser candidats/tes al premi, per tant:

a) persones físiques residents a Lleida o fora de Lleida que han contribuït, a través de treballs d’àmbit acadèmic, científic, econòmic, social o cultural o d’altres disciplines, a la projecció internacional de Lleida;
b) institucions, entitats, grups de recerca o d’investigadors, associacions del món civil o empreses que han desenvolupat activitats que hagin contribuït de manera important al ressò internacional de Lleida.
c) persones nascudes a Lleida que hagin iniciat els seus estudis i/o carrera professional a Lleida, i que posteriorment hagin continuat de manera destacada a l’exterior, en altres països.

Termini de presentació de candidatures: 15 de maig 2018

Més informació: web del Premi internacional Ciutat de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONVOCATÒRIA CORRESPONSALS A BÈLGICA I FLANDES
  
Turisme de Bèlgica busca 8 estudiants espanyols que viatgin a Bèlgica com Erasmus durant el curs 2018/2018 i 2 estudiants que viatgin a Flandes durant l’estiu de 2019, per a fer de corresponsals i omplir de continguts el blog www.erasmusenflandes.com. S’ofereix un sou mensual de 700 euros. Per optar-hi, cal estar interessat en conèixer la cultura, turisme, formes de vida de Flandes i tenir do de gents, bones dosis de comunicació, estar actiu a les xarxes socials i conèixer les eines multimèdia.
Enviament de candidatures fins el 22 de juliol.
Visit Flanders

  
  
  
PRÀCTIQUES AL PARLAMENT EUROPEU
  
Programa de pràctiques laborals de 5 mesos a la Secretaria General del Parlament Europeu per a graduats/des universitaris. Requisits: tenir la nacionalitat d'un estat membre de la UE o d'un país candidat, ser major d’edat, tenir bon coneixement de 2 idiomes oficials de la UE i no haver gaudit anteriorment d’unes pràctiques similars.
Presentació de sol·licituds fins el 15 de maig.
Parlament Europeu

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL I PRÀCTIQUES A EUROPA
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu veure les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
TECNOLOGIA ECALL ALS COTXES PER TRUCAR AUTOMÀTICAMENT AL 112
  
La tecnologia eCall serà obligatòria en tots els cotxes nous de la UE a partir de l'1 d'abril de 2018. Aquest dispositiu trucarà automàticament al 112 (el número d'emergències comú a nivell europeu) en cas d'accident de trànsit greu, per reduir temps de resposta i socórrer com més aviat els ferits.

Els dispositius eCall truquen al 112 i comuniquen als serveis d'emergència i rescat la localització exacta del vehicle, l'hora de l'accident i la direcció en què es viatjava, tot i que el conductor estigui inconscient o no pugui fer una trucada.

El sistema s'activa automàticament quan uns sensors a l'interior del vehicle o altres dispositius (com l’airbag) detecten una accident greu. eCall també pot ser activat manualment prement un botó al cotxe, per exemple, per part d’un testimoni d'un accident greu.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida