Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PRIMER ESTIU AMB ACCÉS ALS TEUS CONTINGUTS ONLINE DES DE QUALSEVOL PAÍS DE LA UE
  
Des del mes d'abril d'enguany el ciutadans europeus poden accedir als continguts online que hagin comprat des de qualsevol país de la UE. Gràcies a la nova normativa europea de portabilitat de dades ja no apareixerà aquell missatge de "aquest contingut no es troba disponible" quan siguin en un altre país de la UE.

La UE va arribar a un acord per acabar amb aquesta "frontera" digital que impedia que els europeus gaudissin dels continguts que havien comprat en línia quan viatjaven a un altre país de la UE. Així doncs, els europeus que hagin contractat en el seu estat membre abonaments a pel·lícules, programes esportius, música, llibres electrònics o jocs en línia podran accedir-hi també quan viatgin o es desplacin per tot el territori de la UE sense que això els suposi cap càrrec addicional.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
LA COMISSIÓ EUROPEA OBRE UNA CONSULTA PÚBLICA SOBRE L'HORARI D'ESTIU
  
La Comissió ha obert una consulta pública sobre el funcionament de les actuals disposicions d’horaris d'estiu per poder determinar si cal modificar-les. Les actuals disposicions contemplen el canvi d'hora dues vegades l'any per poder tenir en compte l'evolució de la llum diürna i aprofitar-ne la major disponibilitat durant el període d'estiu.

Tots els ciutadans de la UE poden participar a la consulta a través d’un formulari, en el qual es demana als ciutadans el seu criteri sobre la necessitat de mantenir o eliminar el canvi horari, les raons que determinen aquesta opinió, o quin seria l'horari preferit en cas que s'optés per utilitzar-ne només un a l'any.

Consulta oberta fins el 16 d’agost.

Més informació: enllaç a la consulta

  
  
  
SUBVENCIONS PER AL COFINANÇAMENT D’ESDEVENIMENTS SOBRE LES ELECCIONS EUROPEES DE 2019
  
El Parlament Europeu ha obert una convocatòria de subvencions per cofinançar accions de comunicació sobre les eleccions europees de 2019. Aquestes accions, que han de ser neutrals, inclouen campanyes online i offline, així com productes que estimulin el debat i la participació. Les subvencions contemplen també l’organització de grans esdeveniments, campanyes porta a porta, l’ús de canals de vídeo, pàgines web, xarxes socials, d’apps. i sessions informatives en universitats i instituts, entre d’altres.

Els projectes, que tindran una durada màxima de 10 mesos, podran rebre fins a un 80% de cofinançament. Poden optar a aquestes subvencions entitats sense ànim de lucre i entitats legals basades en un Estat membre de la UE.

Termini: 17 de setembre 2018.

Més informació: convocatòria del Parlament Europeu

  
  
  
3. SOM EUROPA
L’AJUNTAMENT DE LLEIDA CERCA EXEMPLES D’EXPERIÈNCIES DE JOVES QUE HAGIN FET UNA ESTADA A L’ESTRANGER
  
El centre Europe Direct i el Departament de Joventut de l’Ajuntament busquen exemples de joves que hagin tingut una experiència de treball, pràctiques, formació o voluntariat a l’estranger, per poder-les explicar a altres joves interessats i ajudar-los a resoldre possibles dubtes que puguin tenir.

Els i les joves que vulguin compartir la seva experiència poden omplir un formulari habilitat a la nova web sobre treball i pràctiques a l’estranger, desenvolupada recentment conjuntament per aquests dos serveis de l’Ajuntament de Lleida.

Aquesta web, actualitzada i modernitzada respecte a l’anterior, recull informacions pràctiques per a totes aquelles persones interessades en fer una estada de pràctiques o de feina a l’estranger.

Més informació: Guia de pràctiques i treball a l'estranger

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA DE PRÀCTIQUES A LA COMISSIÓ EUROPEA
  
Pràctiques remunerades de 5 mesos per a titulats/des universitaris/es a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissió Europea a Brussel·les. Poden ser administratives o de traducció. Per optar-hi cal tenir bon nivell d’anglès, francès o alemany i no haver gaudit anteriorment d’una beca de pràctiques a qualsevol institució europea per estades superiors a 6 setmanes.
Inscripcions fins el 31 d'agost.
Comissió Europea

  
  
  
AJUTS ECONÒMICS PER A JOVES EMPRENEDORS INSCRITS A LA GARANTIA JUVENIL
  
Convocatòria de subvencions de fins a 9.900 euros a joves emprenedors. Per gaudir d’aquest ajut cal estar donat d’alta al programa de Garantia juvenil i ser treballador autònom de manera ininterrompuda, durant un període de 12 mesos compresos entre l’1 d’octubre de 2017 i el 15 d’octubre de 2018
Presentació de sol·licituds fins el 15 d’octubre.
Garantia Juvenil

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE 100 FISIOTERAPEUTES PER TREBALLAR A FRANÇA
  
La xarxa EURES i l’agència “ SELEUROPA organitzen un procés de selecció de fisioterapeutes per treballar en diferents establiments termals de França durant la temporada termal de 2019.
Requisits: disposar de la titulació de fisioterapeuta; tenir nivell A2 o B1 de francès; autorització d’exercici de la professió.
Enviament de sol·licituds fins el 3 d’octubre, entrevistes a Madrid el 5 d’octubre.
Oferta de treball

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL I PRÀCTIQUES A EUROPA
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu veure les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
LA COMISSIÓ EUROPEA LLANÇA UNA CAMPANYA INFORMATIVA SOBRE ELS DRETS DELS PASSATGERS AERIS
  
La Comissió Europea ha presentat una campanya per informar sobre els drets dels passatgers quan viatgen en avió, per tal que quan algú es trobi amb problemes a l’aeroport, com cancel·lacions de vols, retards, denegació d’embarcament o pèrdua o danys en l’equipatge, conegui els seus drets i pugui exercir-los.

Els drets als passatgers aeris s'apliquen si:

• El vol es realitza dins de la UE, tant si està operat per una companyia aèria de la UE o de fora
• Si el vol arriba a la UE des de fora de la UE i està operat per una companyia aèria de la UE
• Si el vol surt de la UE cap a un país fora de la UE tant si està operat per una companyia de dins o de fora de la UE.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida