Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PROGRAMA DE LA UE DE CONSUM DE FRUITES, HORTALISSES I LLET ALS CENTRES ESCOLARS
  
El programa europeu de consum de fruites, hortalisses i llet en els centres escolars es reprèn amb l'inici del curs escolar en els països de la UE que hi participen, entre ells, l’Estat espanyol.

Aquest programa, que té com a objectiu fomentar hàbits alimentaris saludables entre els nens i nenes, consistirà en la distribució de fruita, hortalisses i productes lactis, així com en programes educatius específics per a conscienciar els escolars de la importància d'una bona nutrició i explicar-los com es produeixen els aliments.

La iniciativa per fomentar una alimentació saludable, en la qual participa un creixent nombre d'escoles, va arribar a més de trenta milions de nens i nenes a la UE durant el curs escolar 2017-2018.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA D’AJUTS LEADER PER A LA CREACIÓ, MILLORA O AMPLIACIÓ D'EMPRESES SITUADES AL TERRITORI RURAL CATALÀ
  
Els ajuts Leader són subvencions a fons perdut que poden arribar fins un 40% de la inversió que realitzin les empreses i els emprenedors de negocis situats a l’àmbit territorial Leader, per tal de fomentar la diversificació de les economies rurals i millorar-ne la qualitat de vida. Aquests ajuts venen finançats un 57% pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i un 43% Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER)

Els beneficiaris poden ser tant persones físiques com empreses, associacions, fundacions amb ànim de lucre i entitats públiques sense ànim de lucre, en funció dels diferents tipus d’ajuts.

L’Associació Leader de Ponent és l’entitat encarregada de gestionar aquests ajuts en el seu àmbit territorial (comarques de les Garrigues, el Pla d’Urgell, el Segrià sud i l’Urgell)

Termini: 18 d’octubre 2018

Més informació: Associació Leader de Ponent

  
  
  
AJUTS ECONÒMICS PER A JOVES EMPRENEDORS INSCRITS A LA GARANTIA JUVENIL
  
Convocatòria de subvencions de fins a 9.900 euros a joves emprenedors prèviament inscrits a la Garantia Juvenil. La garantia juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil, i s’adreça a joves d’entre 16 i 30 anys que ni estudien ni treballen.

Per gaudir d’aquest ajut cal estar donat d’alta al programa de Garantia juvenil i ser treballador autònom de manera ininterrompuda, durant un període de 12 mesos compresos entre l’1 d’octubre de 2017 i el 15 d’octubre de 2018.

Termini: 15 d’octubre.

Més informació: Garantia Juvenil

  
  
  
CONVOCATÒRIA PER DONAR SUPORT A PROJECTES DE PREVENCIÓ EN CONTRA DEL RACISME, LA XENOFÒBIA I ALTRES FORMES D’INTOLERÀNCIA
  
Convocatoria per donar suport a projectes centrats en la prevenció i la lluita contra el racisme, la xenofòbia i altres formes d'intolerància. La convocatòria finançarà projectes centrats en una o més de les següents activitats:

- Desenvolupament d'eines i pràctiques per millorar les respostes a la delinqüència per l'odi i el discurs d'odi;
- Creació d’una millor comprensió entre comunitats, incloses les activitats i els projectes interreligiosos i interculturals;
- Campanyes de sensibilització i iniciatives adreçades al públic en general o als grups i comunitats específiques, sobre l'impacte i les respostes al racisme, la xenofòbia i altres formes d'intolerància.

Són candidats admissibles a la convocatòria entitats públiques o organitzacions privades dels estats membres, així com organitzacions internacionals. Els projectes presentats poden ser nacionals o transnacionals, però les sol·licituds han d’incloure com a mínim dues organitzacions (sol·licitant i soci).

Termini: 4 d’octubre 2018

Més informació: convocatòria de la Comissió Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
EL 10È PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA DE L'AJUNTAMENT DISTINGEIX ALBERT BARQUÉ-DURAN I MARC MARZENIT PEL PROJECTE “THE ZERO-GRAVITY BAND”
  
El jurat, reunit a Lleida el 19 de setembre, ha destacat que és un projecte especialment innovador que relaciona tecnologia, art i ciència i que experimenta amb materials, productes i idees des de noves perspectives, recreant un ambient de gravetat zero. El projecte internacional “The Zero-Gravity Band” ha estat conceptualitzat per Albert Barqué-Duran, Phd en Ciències Cognitives i artista contemporani, i Marc Marzenit, músic, compositor, productor musical i enginyer de so, tots dos naturals de Mollerussa.

“The Zero-Gravity Band” pretén interpel·lar sobre el procés de creació artística i la seva percepció estètica fora de la Terra, quan l'home visqui fora el planeta i no estiguem restringits per les lleis físiques del nostre planeta. L’experimentació per a la posterior realització de la creació artística-immersiva i del disseny de prototips s’han realitzat en un “vol parabòlic”.

Més informació: Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS EUROPEU PER A JOVES DIRECTORS DE CINEMA
  
Concurs de la Comissió Europea obert a joves europeus d’entre 18 i 35 anys residents a la UE. La UE ofereix l’oportunitat de fer un curtmetratge propi de la campanya #EUandME. Els 5 guanyadors rebran una subvenció de 7.500€ cadascun.
Per participar-hi caldrà enviar una sinopsi escrita de la proposta de curtmetratge; un vídeo curt gravat amb smartphone; i un enllaç a un curt realitzat prèviament en els últims 5 anys. Les propostes han de versar sobre una de les següents categories: mobilitat, sostenibilitat, capacitats i negocis, digital i drets.
Enviament de sol·licituds fins el 31 d’octubre.
Concurs EUandME

  
  
  
PRÀCTIQUES AL COMITÈ DE LES REGIONS DE LA UE
  
Pràctiques remunerades de 5 mesos a Brussel•les per a titulats/des universitaris/es.
Requisits: tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un país candidat, tenir excel•lent nivell d’una de les llengües oficials de la UE, tenir un coneixement satisfactori d’una de les llengües de treball: anglès o francés i i no haver gaudit anteriorment de cap pràctica remunerada superior a 2 mesos a qualsevol institució de la UE.
Presentació de sol·licituds fins el 30 de setembre (inici de les pràctiques: febrer 2019)
Comitè de les Regions

  
  
  
OFERTES DE TREBALL PER A PERSONAL D’INFERMERIA PER TREBALLAR A HOLANDA
  
Procés de selecció de treball adreçat a persones infermeres diplomades espanyoles per treballar en institucions de salut holandeses, amb persones grans. L’empresa facilita suport per viure i treballar a Holanda, les institucions sanitàries proporcionaran la vivenda als treballadors/es, i els tres primers mesos es rebrà un curs intensiu de l’idioma holandès, sobre cultura del país i tecnologia sanitària.
Requisits: disposar del Diploma “Títol de Diplomat o Títol de Graduat Universitari en Infermeria, tenir nacionalitat espanyola, estar disposat a treballar i viure a Holanda com a mínim 15 mesos
Enviament de sol·licituds fins el 29 d’octubre.
Oferta de treball

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL I PRÀCTIQUES A EUROPA
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu veure les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar les convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
CONSULTA PÚBLICA SOBRE EL FUTUR DE LA UE
  
La Comissió Europea ha posat en marxa una consulta per preguntar als ciutadans i ciutadanes de la UE sobre l’Europa del futur.

Aquesta consulta ciutadana vol ser un instrument de participació per als ciutadans europeus per tal que puguin definir el futur d’Europa, les seves prioritats i la direcció de les seves polítiques en temes claus com educació, medi ambient, seguretat, economia, immigració, igualtat, economia i democràcia.

L’enquesta, que consta de 12 preguntes i es pot respondre en castellà, ha estat elaborada per 96 ciutadans dels 27 països membres.

Més informació: enllaç a la consulta

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida