Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
DISCOVEREU: LA COMISSIÓ EUROPEA ENGEGARÀ UN NOU CONCURS PER GUANYAR BITLLETS INTERRAIL GRATUÏTS PER ALS JOVES DE 18 ANYS
  
Després de l’èxit de la primera fase de la iniciativa DiscoverEU, el 29 de novembre la Comissió Europea posarà en marxa un segon concurs per guanyar un dels 12.000 bitllets Interrail gratuïts per viatjar per Europa.

Tots els joves que hagin complet els 18 anys entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2018 (nascuts l’any 2000) podran sol·licitar un bitllet gratuït, que els donarà l’oportunitat de viatjar per tot Europa entre el 15 d’abril i el 31 d’octubre de 2019. Els joves interessats hauran de presentar la seva sol·licitud al Portal Europeu de la Joventut (https://europa.eu/youth/discovereu_es). Posteriorment, un comitè d’avaluació examinarà les sol·licituds i seleccionarà els guanyadors.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
PREMIS EUROPA NOSTRA DE PATRIMONI CULTURAL EUROPEU
  
L'organització Europa Nostra concedeix anualment els Premis Europa Nostra per identificar i promoure bones pràctiques en la conservació del patrimoni cultural, per estimular els intercanvis transfronterers de coneixement i experiència a tot Europa, per millorar la sensibilització i estima del patrimoni cultural europeu, i per a fomentar altres iniciatives excel·lents.

Es premiaran destacats èxits patrimonials en les següents categories: Conservació; Recerca; Servei dedicat per part de particulars o organitzacions; Educació, formació i sensibilització.

Les propostes presentades poden ser a escala local o internacional.
Cada any es triaran 30 èxits patrimonials a tota Europa. Fins a 7 propostes seran premiades amb el Grand Prix, i un projecte rebrà el premi del públic.

Termini: 15 de novembre 2018
Més informació: Europa Nostra

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE LA INICIATIVA ACCIONS URBANES INNOVADORES (UIA)
  
Publicada la quarta convocatòria per a projectes pilot que donin solucions innovadores a reptes urbans. La iniciativa UIA està cofinançada pel programa FEDER amb un 80%.

Els projectes han de ser innovadors, participatius, transferibles, de qualitat i mesurables. Els àmbits pels projectes en aquesta convocatòria són: transició digital; ús sostenible del sòl i solucions basades en la natura; seguretat urbana; pobresa urbana.

Poden optar a aquest finançament les ciutats de més de 50.000 habitants o aglomeracions urbanes organitzades que constitueixin una associació / agrupació d'autoritats urbanes.

Termini: 31 de gener 2019
Més informació: Accions Urbanes Innovadores

  
  
  
3. SOM EUROPA
XERRADES EUROPA A L’ABAST A L’ESCOLA EL CARME DE LLEIDA
  
L’Europe Direct Lleida de l’Ajuntament de Lleida va oferir el 16 d'octubre dues sessions informatives sobre la UE i oportunitats de mobilitat per als joves a estudiants de 4r d’ESO del col·legi El Carme de Lleida, en el marc del projecte “Europa a l’Abast”, que té com a objectiu que els alumnes d’ensenyament secundari, batxillerat i cicles formatius puguin comprendre la importància de la UE i com ens afecta en el nostre dia a dia, a través de sessions informatives.

Es van fer dues sessions a un total de 39 alumnes, que van permetre als estudiants conèixer la història de la UE, les seves institucions, què significa ser europeu i les oportunitats que ofereix Europa per als joves, com estades de pràctiques laborals o de voluntariat en un altre país.

Els centres interessats en acollir una sessió informativa, es poden posar en contacte amb el centre Europe Direct Lleida.

Més informació: projecte Europa a l’abast

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA DE BEQUES DE LA FUNDACIÓ AMANCIO ORTEGA
  
Convocatòria de 600 beques adreçades a alumnat de 4rt d’ESO de centres educatius espanyols, per estudiar 1r de Batxillerat en una High School a Canadà o als EUA, durant el curs escolar 2019-2020. La beca cobreix el 100% dels serveis necessaris per cursar un any acadèmic al Canadà o als EUA.
Inscripció oberta fins el 30 d’octubre 2018.
Beques Fundació Amancio Ortega

  
  
  
BEQUES DE PRÀCTIQUES A L’INSTITUT EUROPEU DE LA MEDITERRÀNIA (IEMED)
  
Convocatòria de beques remunerades de formació pràctica en l’àmbit euromediterrani per a l'any 2019 a l’IEMED (Barcelona), destinades a persones titulades superiors. La durada de les beques és d’un màxim de 12 mesos.
Requisits: disposar d'un títol superior, tenir la nacionalitat d'un dels 43 estats de l'àmbit euromediterrani i tenir menys de 30 anys el dia de la publicació de la convocatòria (DOGC Núm. 7722 - 9.10.2018)
Presentació de sol·licituds fins el 29 de novembre 2018
Convocatòria DOGC

  
  
  
CONCURS MEDIA SOBRE ELS EUROPEAN FILM AWARDS (EFA)
  
Concurs organitzat per Europa Creativa MEDIA sobre els European Film Awards, que consisteix en respondre unes preguntes sobre cinema europeu.
El premi per als 10 concursants amb més punts serà un viatge a la gala de lliurament de premis EFA del proper mes de desembre a Sevilla, viatge i allotjament inclosos. Els guanyadors seran notificats i anunciats abans del 20 de novembre de 2018.
Participació oberta fins el 5 de novembre 2018.
Europa Creativa Media

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
AVENÇOS CAP UN SISTEMA REFORÇAT DE L’IVA A LA UNIÓ EUROPEA
  


A la reunió dels ministres de Finances de la UE del 2 d’octubre es van fer nous passos cap a la modernització de l'IVA: els països de la UE podran aplicar un IVA reduït a les publicacions online com ebooks i diaris digitals tal com passa en les publicacions en paper.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida