Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU DEMANA LA PROHIBICIÓ DE GRUPS I ORGANITZACIONS NEOFEIXISTES
  
En una resolució aprovada amb 355 vots a favor, 90 en contra i 39 abstencions, el passat 25 d’octubre, els eurodiputats van denunciar que la falta d'una resposta decidida contra aquests grups ha possibilitat l'auge actual de la xenofòbia a Europa.

El PE va demanar la il·legalització de totes les organitzacions que enalteixin el feixisme, argumentant que la impunitat de què disposen les organitzacions d'extrema dreta en alguns Estats membres és un dels motius de l'increment de les accions violentes, que afecten la societat en el seu conjunt i a minories concretes.

Pel que fa a Espanya, el Parlament Europeu es refereix a la decisió del Congrés dels Diputats d'exhumar les restes de Francisco Franco i traslladar-los fora del Valle de los Caídos i assenyala que "cal procedir a la retirada efectiva de la resta de símbols o monuments que enalteixin l'alçament militar, la Guerra Civil i la dictadura de Franco".

Més informació: Parlament Europeu

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA EUROPA CREATIVA DE SUPORT ALS PROJECTES EUROPEUS DE COOPERACIÓ
  
El programa Europa Creativa és el programa europeu de suport al sector cultural i creatiu per al període 2014-2020. Els objectius principals d’aquesta convocatòria són:

• Reforçar la capacitat del sectors culturals i creatius europeus d’operar de forma transnacional i internacional
• Contribuir al desenvolupament d’audiències i millorar l’accés als treballs culturals i creatius a la UE
• Contribuir a la innovació i creativitat en el camp de la cultura

Es finançaran dos tipus de projectes: Projectes de petita escala (líder de projecte i al menys dos socis) i Projectes de gran escala (líder del projecte i al menys cinc socis). Els beneficiaris han de ser operadors culturals europeus actius als sectors creatiu i cultural.

Termini: 11 de desembre 2018
Més informació: Europa Creativa Media - Catalunya

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES 2019 - PROGRAMA ERASMUS+
  
El programa Erasmus+ ha publicat la nova convocatoria de propostes i comprèn les següents accions subvencionables:

1. Acció clau 1: Mobilitat de les persones per motius d'aprenentatge. Inclou: Mobilitat de les persones en l'àmbit de l'educació, la formació i la joventut i Graus de màster conjunts Erasmus Mundus
2. Acció clau 2: Cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques. Inclou les Associacions estratègiques en l'àmbit de l'educació, la formació i la Joventut; el desenvolupament de les capacitats en l'àmbit de l'educació superior i en l'àmbit de la Joventut, entre altres accions.
3. Acció clau 3: Suport a la reforma de les polítiques
4. Activitats Jean Monnet
5. Esport, que inclou les associacions en col·laboració; petites associacions en col·laboració; i esdeveniments esportius europeus sense ànim de lucre.

Les entitats públiques o privades que treballin en l’àmbit de l’educació, la formació, la joventut i l’esport, i també els grups de joves que treballen en l’àmbit de la joventut podran sol·licitar finançament per aquest programa.

Termini: diverses dates en funció de l’Acció Clau
Més informació: programa Erasmus+

  
  
  
TERCERA CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA POCTEFA PER A PROJECTES TRANSFRONTERERS
  
La secretaria tècnica del programa POCTEFA ha anunciat la data prevista de la publicació de la tercera convocatòria de projectes per a principis de febrer de 2019. POCTEFA és un programa orientat a reforçar la integració econòmica i social del territori fronterer d’Espanya, França i Andorra. Les temàtiques dels projectes en aquesta convocatòria seran:

1. Dinamitzar la innovació i la competitivitat
2. Promoure l'adaptació al canvi climàtic i la prevenció i gestió de riscos
3. Protegir i millorar la qualitat dels ecosistemes transfronterers
4. Afavorir la mobilitat de béns i persones
5. Reforçar les competències i la inclusió en els territoris

El Programa es dirigeix als actors del sector públic i privat de la zona de cooperació. Poden ser beneficiaris: organismes públics, empreses, agències de desenvolupament, agrupacions, associacions, fundacions, cambres de comerç o centres d’ensenyament entre d’altres.

Més informació: programa POCTEFA

  
  
  
3. SOM EUROPA
“BIBLIOTECA HUMANA” EL 15 DE NOVEMBRE: ESTUDIS, PRÀCTIQUES, TREBALL I VOLUNTARIAT A L’ESTRANGER
  
El Departament de Joventut organitza, amb la col·laboració de l’Europe Direct Lleida, l’activitat “Biblioteca Humana sobre estudis, pràctiques, treball i voluntariat a l’estranger” el 15 de novembre a les 19h.

Es tracta d’un espai de conversa on els “llibres” seran joves que han tingut una experiència d’estudis, treball, pràctiques o voluntariat en un altre país, i els “lectors” seran persones interessades en dur a terme una experiència d’aquest tipus. D’aquesta manera, es podran conèixer de primera mà exemples d’estades a l’estranger.

L’activitat es durà a terme a La Palma-Centre de Recursos Juvenils de Lleida (C/La Palma) el 15 de novembre a les 19h.

Activitat gratuïta, prèvia inscripció a joventut@paeria.cat

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS EUROPEU PER A JOVES DIRECTORS DE CINEMA
  
Concurs de la Comissió Europea obert a joves europeus d’entre 18 i 35 anys residents a la UE. La UE ofereix l’oportunitat de fer un curtmetratge propi de la campanya #EUandME. Els 5 guanyadors rebran una subvenció de 7.500€ cadascun.
Per participar-hi caldrà enviar una sinopsi escrita de la proposta de curtmetratge; un vídeo curt gravat amb smartphone; i un enllaç a un curt realitzat prèviament en els últims 5 anys. Les propostes han de versar sobre una de les següents categories: mobilitat, sostenibilitat, capacitats i negocis, digital i drets.
Termini ampliat fins el 7 de novembre.
Concurs EuandMe

  
  
  
PROCÉS DE SELECCIÓ DE MESTRES I PROFESSORS PER TREBALLAR A SUÈCIA
  
En el marc de la cooperació de la xarxa Eures Espanya i Suècia s’ha posat en marxa un projecte per seleccionar professorat per treballar a Suècia. Properament es duran a terme sessions d’informació i entrevistes a Espanya. Requisits: tenir la graduació en Educació Primària o Magisteri, coneixements amplis d’anglès, estar disposat a aprendre suec, ser ciutadà de la UE.
Presentació de sol·licituds fins 31 de desembre 2018.
Oferta de treball

  
  
  
BEQUES PER APRENDRE ALEMANY A ALEMANYA
  
Beques del DAAD (Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic) per fer cursos d’alemany de 3-4 setmanes (segon semestre 2019), adreçades a estudiants universitaris en programes de grau i màster de qualsevol disciplina que, a l’inici de la beca, hagin cursat com a mínim dos anys d’estudis superiors i tinguin bons coneixements d’alemany (B1). Els cursos es realitzaran entre juny i desembre de 2019.
Presentació de sol·licituds fins l’1 de desembre 2018.
Servei Alemany d'Intercanvi Acadèmic

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
LA UE ASSIGNA 300 MILIONS D’EUROS A LA LLUITA PER ACONSEGUIR OCEANS NETS, SANS I SEGURS
  
La Comissió Europea ha anunciat que dotarà de 300 milions d'euros a una sèrie d'iniciatives finançades per la UE, que inclouen projectes per fer front a la contaminació per plàstics, a aconseguir que l'economia blava resulti més sostenible i a millorar la investigació i la vigilància marítima. Aquesta important contribució se suma als més de 550 milions d'euros que la Unió Europea va comprometre l'any passat, durant la conferència «El nostre Oceà» a Malta.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida